Vintern rasar ut bland våra fjällar

Tänkte skriva att ni skulle vara rädda om er nu på Valborg. Men de flesta av er har väl kommit ifrån det här med fjortisfyllor i Hofterup and Annelöv, eller?

Jag kommer vekligen ihåg Valborg på "ringen" i Hofterup och på stranden i Bjärred som om det var igår. Lama försök att få till brasor, rädsla för polisen och nattvandrare samt helrör och det billigaste vita vinet som går att få tag på i Damnark. Ärligt talat så var jag en ganska så duktigt och ordentlig flicka på den tiden men det betyder inte att jag inte har sett en hel del. Det är inga fantastiska minnen direkt. Vet bara att man fick gå sjukt långa sträckor för att ta sig till platsen i fråga, sen stod man och frös r*ven av sig och det slutade alltid med att en i gängen hade fått i sig för mycket häxblandning och låg i spydde i vassen eller i skogen. Sorgligt det låter när man återberättar det såhär. Men det är väl något som vi alla går genom eller? Är i alla fall stolt över att jag aldrig var personen i vassen.

Hoppas ni får en fin kväll där hemma i alla fall och att sommaren vinner övern vintern ;)

 


Klockrent

Alltså jag har hittat den ULTIMATA bloggen.

http://framtidendatiden.blogg.se/  

En 90-tals nostalgiblogg. Jag och Titti gick igång direkt: "Åhh, kommer du ihåg det. Denna låten! Shit tänk att man gjorde så"

NI MÅSTE KOLLA IN DEN!


MÅSTE!!!

Pluggkväll

Det var längesedan sist med ikväll ska det pluggas. Lovade mig själv att plugga i två timmar innan jag satte på datorn. Misslyckades. Men vi har prov imorgon så jag måste. Men jag har ju förvandlas till en morgontrött nattmänniska sen jag kom hit så det är väl inga problem.

Mitt utbrott mot Rae imorse har skrämt iväg henne. Hon har i alla fall inte kommit hem. Men sen måste jag ju faktiskt berätta att det här med soporna var inte det enda jag var förbannad på henne för egentligen men det var doppen liksom. Det började med att hon var en riktigt bitch när vi hade vovven Apollo på besök. Hon dumförklarade oss alla och försökte framstå som värsta hundexperten bara för att hon har haft hund i hela sitt liv. SURPRISE, det har jag också. Sen hatar jag när hon har fel och inte erkänner det utan bara blånekar det. Usch vad det gör mig irreterad.
Så nu har jag fått det ut mitt system, nu känns det mycket bättre.

 
(inte min hand men det skulle kunna vara ;) )

I did it

Hon kom ut i storarummet. Jag konfronterade henne. Hennes respons:

"Jag tar visst ut soporna"
"Nej, det gör du inte"
"Jo, kommer du ihåg när jag kom hem från Springbreak och köket var stökigt? Jag gjorde det då"
"Oh, en gång. Grattis"

Sen var hon tyst. Slängde in all disk i diskmaskinen och gick utan att säga ett ord.

Samlar mod

Jag är inte den som brukar skälla på folk men Rae kan förbereda sig på att när hon vaknar ska hon få med mig att göra. I måndags kväll sa hon till mig högt innan vi gick och lade oss "Vi måste ta ut soporna imorgn" (överfull papperskorg). Till saken hör att hon inte har tagit ut soporna en enda gång sedan vi flyttade hit. Jag var inte hemma på hela dagen igår. Rae var hemma hela dagen igår. Nu när jag vaknar på morgonen inser jag att hon har tryckt ner ännu mera skit i papperskorgen och den är på bristningsgänsen. Så dår får jag ta tio minuter av min dyrbara tid (har mycket att göra idag) med att göra allt som står i min makt för att all hennes pizza som ligger överst och all annan skit inte ska hamna på golvet. Riktigt illa luktar det också.

Nu hörde jag henne på toaletten. nu ska hon få.......

Vackert

Ni skulle sett vårt TV-bord i detta nu. Ingen vacker syn. Det svämmar över av skit. Tur att det är några dagar kvar tills man ska ha folk på besök. Ska förhoppningsvis hinna städa innan dess.

Sen vill jag tacka tjejerna för en väldigt mysig tjejkväll. Man borde göra sådant oftare. Det hör inte till vanligheterna att vi träffas bara tjejer och får snacka av oss. Jag tror alla behöver det. Visst, vi tycker väldigt mycket om våra manliga vänner men man pratar inte om samma saker på samma sätt som man gör när det bara är tjejer i närheten. Svårt att sätta fingret på vad det är men något är det i alla fall. Jag och Johanna pratade tidigare om hur roligt det hade varit att sätta upp en övervakningskamera när killarna har en killkväll. Kan tänka att alla tjejer precis som vi är väldigt myfika på vad som sker när vi inte är närvarnade. Kanske någon kille som läser som vill dela med sig sina erfarenheter?

Läsarrekord igår. Nöjd!

 

Laddade

Sitter hemma hos Joppi, superladdad inför kvällen. Vi ska nämligen ha tjejkväll. Det ni. Hanna, Johanna, Veronica, Titti, Annie & AC. Kan en tisdagskväll bli bättre? Why Robert Pattinson is the perfect guy for me

Life&Style utnämde honom till världens hetaste kille i deras senaste nr. Jag menar kom igen, det är väl det minsta jag kan begära? Han är musiker och kan skriva kärlekslåtar till mig, sådant uppskattas. Jag hade fått bo både i LA och London. Men framför allt, HAN ÄR RIK. Vet ni hur mycket det skulle underlätta för mig? Jag hade kunnat göra precis det jag ville i livet utan att behöva oroa mig för att inkomsten ska räcka till mat på bordet och tak över huvudet. Jag hade inte behövt utbilda mig till något som garanterar mig jobb i framtiden utan jag hade kunnat åka ut i världen och jobba som frilandsfotograf. Jag hade kunnat fotografera djuren och naturen. Blir jag trött på det hade jag ju sedan kunnat gå över till att vara mode/kändisfotograf. Låter inte allt detta bra?

Mm, då var det bara ett problem kvar. Fånga R-Paz.

 

Från och med nu är min Facebook profil endast för vänner..

Har alltid tänkt att det inte spelar någon roll om folk som inte är min vän kan kolla på min profil på fejan. Vem skulle vara intresserad av att göra det? Jag hade fel. Igårkväll ringde telefonen.

"Hi, this is Hanna"
skorrar
"Who is this"
"This is Mohamed"
kul, nu är det någon som jag känner som ringer och jävlas tänker jag
"Ehm..."
"Yeah, I just found you on Facebook and I live in Santa Barbara too"
"Ehm.."

"I saw that we have the same birthday and I thought what we could have a party together"
"What!? I'm sorry but I already have plans for my Birthday (true)"
"I just added you on facebook, we can continue talking there"
"Ehh, okey"
"I'll wait for you"
click

Är det normalt att ringa upp en person man aldrig har träffat klockan kvart i tolv på kvällen och fråga om man ska ha fördelsedagsfest tillsammans?

Det gäller att inte vara mörkrädd i staden som saknar gatlampor..

 


Here we go again

För cirkus en månad sen kom Rae hem och sa "I broke it with Scott. But we were not even going out". Senare samma kväll "He picked me. He picked me before being Scott the Player". Efter det har det varit väldigt mycket fram och tillbaka. "Jag är kär, allt fungerar jättebra nu" till "Åhh han är så jobbig, he's being an ass". När jag skrev sist så sa jag ju att alla visste att han inte är en "one-woman kind of man". Jag har i alla fall berättat mina misstankar om honom för henne. Hon har valt att bortse från detta och de har spenderat i stort sätt varje dag tillsammans. MEN, så igår kommer hon hem och säger "I broke it with scott. But we were not even going out". History repeating itself. "He was being an ass". Han hade tydligen nekat att de var tillsammans för vissa och comfirmat det för andra. De hade skrikit på varnadra och Scott tyckte Rae var alldeles för allvarlig. MEN NU sms:ar de som aldrig förr och hon sa stt hon inte visse om hon skulle vara hemma denna veckan eller vara hos Scott.

Kommentarer på detta?

Inbjuden men kan inte gå

Fick precis en inbjudan till en hejdundrandes 20-årsfest. Men jag kan inte gå för den är den 16 maj och då befinner jag mig fortfarande här. Fatta att jag missar en fest på en båt med 150 glada människor  och liveband. Tillåt mig att störa mig på detta ett tag.

Dagens story

Har promenarat massor idag. State Street är en låång gata ska ni veta.Nu till grejen. På vägen hem blev jag förföljd av en hund. Han följde med mig hela vägen hem till lägenheten. Duktig som man är ringde jag till polisen och anmälde det hela. De fråga om han kunde stanna över natten för de hade ingen som jobbade nu på kvällen. Urgo hund. Hur kelen och lydig som helst. Han blev bästis med oss alla direkt.

Lite senare skulle jag ta honom på en kvällsrunda. Gick också till Victoria market för att köpa hundmat. Jag börjar berätta hitstorien för kvinnan bakom kassan. Hon utropar "vad är det för hund?" Jag visar honom för henne när han ligger snällt utanför och väntar. Då visar det sig att det är samma hund som hon tog hand om för en månad sen. Hon hade alltså nummret till killen som ägde honom. Hunden visar sig heta Apollo och ägaren var SJUKT het.

För en tjej som jag som saknar sin egen lilla vovve där hemma var det helt underbart att få vara hundägare för någon timme.

 

Solen skiner, glada miner =)

Vilken dag det blev igår! Slagsmål leder till att killarna blir diskade från fotbollsturneringen så vi drog till Beach Café och käkade lunch. Sen var de inte diskade längre men sen blev dom diskade igen (rena och fina vid detta laget, mohahah). Vi stosade helt enkelt hem till Leo men en skön glasspaus på vägen. Sen hade vid det mysigt på hans altan ett tag. Jag&Joppi gick hem till henne och snygga till oss lite och Johanna blandede en *host* god *host* drink till oss. Taxi hem till AC som fyllde år vilket ledde till Beerpong hemma och Veronica och Ola. Jag och Veronica satt och snackade in på småtimmarna. Me Like !

Allt avslutas med att Rasmus och kommer in till mig och säger att det är dags att ringa taxi. Hans uppenbaresle visade spår av mååånga rundor beerpong. Haha, så rolig han var.

Titti satt uppe och väntade på mig när jag kom hem och det blev lite "pillow talk". Somnade alltså vid 3. Varknar och är klarvaken vid nio. Vad är oddsen? Nu ska i alla fall dagen spenderas med min bok i solen. Very nice indeed.

Nu är det slut på Santa Barbaras tråkigaste inlägg. Återkommer när jag har något bättre att komma med.
Pusss

Käkar apelsin - gott

Det var läskigt nu när klockan ringde på morgonen. Jag visste inte vad klockan var, om jag hade försovit mig, vilken dag det var eller var jag skulle. Panik de långa sekunderna som gick inna jag insåg att det är Lördag, klockan var nio och att jag ska iväg och kolla på foltbollsturnering.

Solen skiner igen. Vi tackar för det. Tre dagar utan dn och jag känner redan att jag börjar tappa min färg. Speciellt i ansiktet. Min hud är lite tråkig på det viset.

Jag bjuder på lite humor för er som inte har sett dessa klippen.

Vet ni vad?

Alltså jag glömmer ju att berätta sånthär för er. Inte för att jag har haft turen att springa på någon av dem men i alla fall. Idag har i alla fall Cascada, Jassica Biel och ingen mindre än Dalai Lama gästat Santa Barbara. Tony Blair var här, här om veckan. När vi hade film festival var här en hel drös av kändisar såsom Kate Winslet och Jake Gyllenhaal. När vi gästade LA i höstas var ju Brittan på Coffee Bean på State Street. För inte så länge sedan spalde de in en film på en tvärgata till State. Ja jag vill i alla fall påpeka att människor av denna kändhetsgrad inte visiterar Landskrona så ofta.

Nu ska Hanna sova! Killarnas soccer turnering imogon.
Pusss

De har ju inte sett världen

Alltså amerikanare. Om det är någon som lever i sin egen lilla bubbla sa är det dem. Kanske speciellt Californiabor. En kille som har bott i NY state i två år visade en bild på en sjö vintertid och det var snö på stranden. En kvinna utropar. Snö på stranden!? Går det? Jag har aldrig hört det innan. Ett annat ljushuvud säger: nej det finns så mycket salt i sanden så snön smälter där. WHAT!?

Lite senare är det en tjej som visar en bild pa ett träd som står mitt på ett stubbfält. Det ser ut som ett åskvader är på väg bakifrån. Då börjar folket tvivla på att det är en riktig bild. De trodde att det var en fejkad bild bara för de aldrig hade sett ngt liknande förut. De förstår inte att hela världen inte ser ut som Californien. Någon borde skicka ut dem i världen.

Gofreda

Alla vet att tiden ar konstant. En sekund ar alltid en sekund och en timme ar alltid en timme. Men manniskors hjarnor ar inte konstanta. Tiden kan flyga forbi utan att peronen i fraga har hunnit uppfatta och forsta vad som egentligen hande. Man vaknar upp en morgon och inser att en vecka till har gatt och man forsoker se tillbaka pa vad som hant. Oftast om man tanker tillbaka pa en handelse som intraffade for en manad sen kan det kannas som om det var igar. Men om man forsoker att komma ihag allt som har hant sedan dess kan man oftast satta det i ratt perspektiv.

Men ibland gar tiden langsamt. Sekunderna masar sig fram och det man vill ska vara over gar aldrig over. Jag tror att det ar nar man utfor saker som gar pa runtin och inte kraver speciellt mycket tankeverksamhet som tankarna hinner ikapp en och man blir medveten om vad man egentligen gor. Det galler alltsa att halla tankarna upptagana for att fa tiden att ga under till exempel ett traningspass.

Men ta det forsiktigt med att langta. Langtan kan fa en att glomma bort att ta in nuet. Nuet som du kunde gjort nagot vardefullt av. Nar stunden du langtar till plotsligt ar over kommer du angra att du inte tog vara pa tiden som gick till spillo innan du nadde det du langtade till. Om du hade tagit vara pa den tiden hade du haft fler vackra minnen att se tillbaka pa.

Jag har gjort det till min grej att spara pa minnen. Jag forsoker gora alla stunder varda att spara pa. Idag fick jag en fruktansvard langtan hem. Men jag ska forsoka att inte langta for mycket utan gora var och en utan mina 34 dagar jag har kvar har till ett minne vart att spara pa.

/En lite djupare Hanna

pointless

Känner ni också så att vissa dagar kunde man varit utan? Idag är i alla fall en sådan dag för mig. Kom inte upp i tid för jag var för trött för att ta tag i det hela. Kom aldrig iväg till gymmet för jag var allmänt seg och kass. Hade tydligen ett kontrakt med mitt internet som kostade 135 dollar att bryta. Fick se en massa deprimerade och hemska bilder på CI. Solen vägrade komma fram så jag kunde inte ta mig bild som ska vara inlämnad imorgon.

Hoppas ni andra har haft en mer givande och innehållsrik dag.
Puss

Torsdag

Fem veckor kvar.......

Natti

Nöjd man är när det är dax för bingen och man har gjort allt under dagen som man planerade att göra. Mitt mind game fungerade ;) Städat, tränat och skrivit första sidan i mitt research arbete. Duktig Hanna. Avslutade kvällen men Madagascar, Escape 2 Africa.  D e najs.

"-I wanna show my dad that I'm a real Lion
- As opposed to a chocolate Lion?
"

 

Vad är det för fel?

Sitter här. Jag är helt borta i skallen. Jag vet precis vad som ska göras, jag vet precis vad jag vill, kan och borde men ändå händer det ingenting. Jag sitter här helt tomt precis som om jag väntar på någonting. Som om jultomten ska komma och spraka mig i baken eller något. Men helt ärligt varför gör jag inte bara det jag ska? Det är ju inte så jävla svårt. Men jag är som en kemisk reaktion. Jag behöver en katalysator som sprakar igång reaktionen sen kan jag gå on and on and on tills det inte finns någonting att reagera med längre. Nu ska vi spela ett  litet mind game med mig. Vi låssas att detta inlägget är katalysatorn så så fort jag tycker på "publicera" knappen så tar jag tag i det. Japp så gör vi!.

 

Sverige i USA

http://perezhilton.com/2009-04-20-you-wont-see-this-on-britain-or-americas-got-talent

Detta inlägget på Perez Hiltons blogg det det mest mailade av alla just nu. De förstår ju inte ens vad se säger. Jaja klockrent är det i alla fall. Kan tänka att ni i sverige redan känner till detta klippet och har sett det minst en gång men jag tycker i alla fall att det är kul! TYRCK LÄNKEN

http://perezhilton.com/2009-04-20-you-wont-see-this-on-britain-or-americas-got-talent

Total Sensual Deformation

Vilken dag <3
Jag får erkänna att jag fick handsvett och att pulsen ökade en aning men det var sanslöst roligt. Grönan, Liseberg, Tivoli, Bakken SLÄNG ER I VÄGGEN. Efter en dag på Six Flags Magic Mountain så har ställen jag har varit på förut ingenting att komma med. Det bästa av allt är att stället hade fattat vad folket vill ha - bergochdalbanor! Alla spelat "Roller Coaster Tycoon"? I så fall vet ni vad jag menar. Bergochdalbanor i alla regnbågens färger med stup, loopar och twistar i alla varianter. Använd er vildaste fantasi och sen krydda lite extra. Fruktansvärt kul.

Även om värmen har varit påtaglig idag men vi kunde inte valt en bättre dag att åka på. INGA KÖER. Vi kunde springa runt utan att trängas hela dagen. Alla var väldigt nöjda på slutet även om Leo, stackaren, led lite av huvudvärk och illamående. Best day in a long, long time.

   


Åkaa

DIT runt upp tillbaka ner runt fram uppochner runt bak snabbt snett runt upp fram tillbaka runt uppochner ner upp fram runt snett HEM


Till Mamma

När jag ser denna videon tänker jag på dig. Kläderna, frisyrerna..


Hottest Day of the Year

Solade på taket imorse. Klarade ungefär en timme (10-11) sen höll jag på att dö av värmeslag. Gick in och lämnade inte lägenheten färän klockan 12.20. Ni vet när bilen har stått i solen på sommaren och det blir sådär tokvarmt och omöjligt att andas. Så varmt var det ute. Tänkte att det skulle bli skönt att glida ner för State Street och en svalkande bris men icke. Istället känndes det som att någon stod och fönade mig i ansiktet. 33 grader i skuggan har jag hört att det ska vara idag.

Nu skulle jag kunna vara en vanlig svenne som så fort det blir ngn grad för varmt så klagar vi. MEN det gör inte jag. Inte en gång har jag sagt att det var för varmt.


En annan sak.
VI SKA TILL SIX FLAGS IMORGON :D


Nu ska ni få höra vad jag har slängt från vårt kök idag:

Två brödlimpor som var så hårda att man skulle kunna slå ihjäl någon med dem
En halv bagel som var mer mögel än bröd
En halv lite mjölk som gick ut den 28 februari

Vissa dagar

Vissa dagar är jag bara trött på all den musiken jag brukar lyssna på. Inte det att jag blir trött på det för evigt men för en dag sådär. Idag är en sån dag. Idag vill jag lyssna på Yiruma (pianomusik) och svenska sommarlåtar.

Eller varför inte något i den här stilen?


eller

Kändisskvaller

För skojs skull brukar jag men jämna mellanrum gå in på http://perezhilton.com
Igår gjorde jag en upptäckt. Zac Efron var med i påtagligt fler inlägg än alla andra kändisar. Alla dessa inlägg avslutades men något i stil med "Yum Yum". Har Perez en liten crush på Zac kanske? HAHA

 <3  

En klockren liten räka

Detta är en order.
När ni har en timme över gör följande:
Gå in på www.youtube.com
Sök på "Johan Glans World Tour Of Skåne"
Det kommer komma upp en spellista - tryck på "spela alla klipp"
Titta och njut. Det blir bättre och bättre. Del fyra fem och sex äger.

 

Notebook

Måste köpa mig en lite notebook. Den ska användas till att komma ihåg vad jag ska blogga om, roliga fotoidéer och en massa andra viktiga och roliga saker som jag annars glömmer. Så hade jag haft denna notebook nu så hade jag skrivit att jag måste komma ihåg att köpa en notebook. Ni fattar principen va?

Börjar förresten få lite färg på kroppen nu kan tyckas. Inte som Johanna och Leo kanske (de såg RIKTIGT bruna ut idag på Playan och rasmus såg ut som ett litet negerbarn igårkväll också för den delen) men i alla fall lite. Men jag saknar nog pigment på magen och nedre delen av ryggen. Lyckas liksom inte få ngn färg där. Men men, still got a little bit more than five weeks to go.

Nu ska jag njuta lite till av att jag har lägenheten för mig själv.

I got nothing more to say than

I'M OFF TO THE BEACH <3
April 18, 2009

Hey People :)
Today: 24 dergees
Tomorrow: 27 degrees
Monday: 28 degrees

Nu ska jag samla ihop handduk, sololja, kamera och money sen ska jag promenixa till Butterfly beach. Men först av allt ska jag tvätta bort min krigsmålning (glömde/orkade inte tvätta bort sminket igårkväll)

Take Care <3


Guten Morgen

Go Morron mina vännner. Precis hemkommen ifrån en tripp till IV. Det var inte så mega mycket folk på Estero Road idag/igår men det var väldigt trevligt. So sagt precis hemkommen och nu har tröttheten slått mig som ett baseboll trä i huvet. (huvudet för er icke skåningar). När vi satte oss i taxin var jag hur pigg som helst. Efter ett tag höll jag på att somna i taxin. När vi kom fram var jag pigg som en mört igen men nu tror jag att jag snart somnar på tangenterna.

Stranden imorgon? Ohhh, YES.

Helgen stavas

Grillning, IV, Butterfly Beach, sol, sol, sol, värme, sol, bok, sol.


Bildbrist

Kollade precis in min egen blogg och kom fram till en sak. Fotobrist.
MEN, ni har tur. Befinner mig pa fotolektion och har photoshoppat till tre bilder som jag tyckte blev ratt sa coola. Eller ja far att vara nagon man har slangt ihop pa en och en halv timme (ta alla bilder = photoshoppa) sa tycker jag att jag har gjort ett okej jobb.


NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Det fungerar inte.. Nu ser jag vad Johanna har haft for problem. Det fungerar tydligen endast i Windows och inte i Mac. Jaja, ni gar vanta tills jag kommer hem dada..

Puss

Obehagligheter (syster läs inte detta)

Criminal Investigation kan verkligen sätta sprätt på fantasin. Det är inte direkt men modet på topp man lämnar den klassen. Vi pratat för tillfället om "Sex offenders" och "sexually motiveded crimes". Till varje sorts crime vi går igenom har vi en "case study", alltså ett exempel. Dessa exempel har ikväll skrämt skiten ur mig. Det finns många SJUKA människor. Folk som våldtar och styper kvinnor samtidigt som de tar foton. Folk som sparar på deras favoritkroppsdelar. Folk som har sex med lik. Folk som flår döda kvinnor och använder deras skinn till lampskärmar och skinnjackor. Ja det var bara ett fåtal av alla obehagligheter vi får höra om på dessa lektioner.

Själv hemma nu också. Jippi.

Hår..

Vissa har för långt, andra för kort, andra för tunnt, vissa för tjockt, vissa för krylligt, några för rakt, vissa för mjukt och många för tovigt. 

Mitt (tycker jag) är lagom långt, lagom lockigt MEN alldeles för mjukt. Jag TUPERADE mitt hår på sminkningen när jag skulle ha 80-tals frissa. Sen dess har jag inte borstat det, inte ens dragit handen igenom det och nu är det för mjukt för att ens få till en rufsig totte (toffs, hästsvans). Why?


Biverkningar

Intag av te, vitaminvatten och en massa vanligt vatten är bra för dig. MEN det blir ett evinnerligt springande mellan soffan och toaletten. Jobbigt.

Jag är cool

Sitter för tillfället och kollar på ett Lost avsnitt som börjar på TV om tio minuter. Visst är internet fräsigt?


Ett och två, gymma på

Det är helt ortoligt alltså. Jag vet att det är ett faktum men jag blir lika förvånad varje gång. Det gäller hur mycket energi man får av att träna. Hade tappat det lite under springbreak och hade svårt att komma igång förra veckan. Men nu är jag i full fart igen och sprudlar av energi. Underbart. Soffpotato, never again.

tt's åsikt

Om ni vill läsa om vad Titti har för åsikt om vår amerikanska roomie så finns det att läsa HÄR

Jag gillar läget


Håll i hatten

För j*vlar i havet vad det blåser.

Sen vill jag säga en sak om solglasögon. Solglasögon är gjorda för att skydda ögonen mot starkt solljus UTOMHUS. Som ett plus kan de bli en snygg accessoar, men fortfarande UTOMHUS. Folk som använder solglasögon INOMHUS eller ännu värre PÅ GYMMET borde skickas till farbror doktorn för något fel är det.

Banaaaaan

Banan (Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas, version 04.1)
Energi:97.1kcal/406.1kJ
Vatten:74g
Protein:1g
Fett:0.5g varav mättat: 0.23g, enkelomättat: 0.05g, fleromättat: 0.11g, kolesterol: 0mg
Kolhydrater:21.8g, varav sockerarter: 13.5g
Fibrer: 1.7g
Vattenlösl. vitaminer:C: 9mg, Folat: 19mcg, Niacin: 0.5mg, B2: 0.1mg, B1: 0.04mg, B6: 0.58mg
Fettlösl. vitaminer:Karoten (A-vit): 48mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 0.55mg
Mineraler:Fosfor: 20mg, Järn: 0.4mg, Kalcium: 6mg, Kalium: 395mg, Magnesium: 33mg, Natrium: 1mg, Selen: 0.5mcg, Zink: 0.2mg

Det viktigaste är att bananen i fråga är lagom mogen. En grön banan smakar strävt och beskt medans en brun banan är alldeles för slajmig och har konstig smak. Bananen bör inte användas för att stilla hungern i väntan på mat för den har en tendens att öka hungern. Bananen fungerar bäst enligt min mening som utfyllnad av frukosten om man inte känner sig tillräckligt mätt.
Man bör vara försiktig med att smakasätta vissa saker med banan för det kan ge en mystisk och inte allt för tillfredställande smak.
Banan smakar som allra bäst tillsammans med smält choklad eller eventuellt chkladsås och glass.
Hur man öppnar en banan kan diskuteras men det vanligaste sättet är att öppna den genom att dra i "pinnen" även om vissa föredrar att dra i "knoppen".
Banan håller längst om den förvaras i kylen och avskild från annan fruk.


Better late than never?

Tänk vad svårt det är att ta tag i sig själv ibland. På mogonen lockar sängen, på dagen lockar solen och på kvällen lockar en film i soffan. Varför är det aldrig så att det lockar att gå ner i tvättstugan? Nu efter många om och men har jag i alla fall fått i tre maskiner. Klapp på axeln.

Dagen har i övrigt bestått av skola, gym, skitsnack och en minihandling på Vons. Ehhm, givande.. Ja skitsnack är ju alltid roligt spec eftersom man inte hade pratat med Joppi och Leo på ett par dagar. Vi har ingått en packt. Vi ska vara näst intill svarta innan vi åker hem häriftån. Mohahah.

Kan berätta en ganska så underhållande grej om Rae förresten. Hon är VÄLDIGT naiv. Hon dejtar nämligen en av IVs största players. Hon visste när hon gav sig in på detta att killen i fråga inte är en "one woman" type of guy. Efter en massa flängande hit och dit kommer nu ord som "jag är kär" och "jag älskar dig" ut från Raes mun. Han är smart nog och spelar med. Men så fort hon inte är närvarnade en helg passar han på att vara med både en och två och tre och fyra andra tjejer. Alla vet detta utom Rae. Stackare.


Confused

Gick en runda igår. Hade utsikt över hela Santa Barbara. Solen lyste och det var varmt och skönt. Fick känslan "jag vill aldrig åka hem". Lite senare fick jag ett mail av mamma att de har skitfint vårväder hemma och är ute och pular i trädgården och har det hur skönt som helst. Läste också Marias blogg om hur skönt lovet hade varit med gillningar och härligt väder. Det finns inte mycket som slår våren i sverige. Då finns det inte mycket som hindrar mig från att packa mina väskor och åka hem i detta nu. Kan sammanfatta allt med att jag längtar hem men vill aldrig åka härifrån.

 
vs.

Sjusovare

Nu har kan sovit till kvart i ett två dagar i rad. Så mycket för att gå upp tidigt och tvätta. Jag säger då det. Hade till och med satt klockan på 10 idag för det tyckte jag var lagom. KOmmer ihåg att den ringde och att jag tänkte det är dags att gå upp. Sen blev det svart igen. Jaja, jag behövde kanske det.

Tittade på Hitta Nemo igår. Underbar film.
Mamman dör. Hajarna går på AA möte. Pappan håller på att dö ett x antal gånger. Havsminor. Barn som är elaka mot djuren. Det är farligt att gå till tandläkaren.

Tune


Warzone

Det är lite tyckt stämninng i vår lilla lägenhet för tillfället. Som vanligt är det inte jag som är inblandad. Men Rae och Titti är inte bästa vänner för stunden. De pratar knappt med varandra och om de gör det så snäser de bara. När Rae lämnar huset kommer det fram vad Titti stör sig på and the other way around. Får väl säga att jag tar parti med Titti. Inte bara för att hon kan läsa detta men också för att jag också stör mig på Rae ganska så ofta. Jag försöker i alla fall att inte visa det. Jag har ju lite svårt för konflikter ibland. Har också gett upp hoppet att hon ska förändras så då kan det ju vara skit samma. En gång amerikan alltid amerikan..

The Dream

Foton har haft en inverkan pa sa mycket genom kamerans korta livstid. Ansel Adams och hans naturfoton fick manniskor i USA att bli mer medvetna om naturen och manniskors inverkan pa den. Det var fotografi som var en stor bidragande faktor till avskaffningen av barnarbete och uppdelningen mellan vita och fargade. Tank om jag hade kunnat gora samma sak. Jag vill aka ut i varlden och ta foton pa djur och natur som far folk att forsta att det det lika mycket deras planet som var.

Pa min vill-ha-lista:
Systemkamera
Bra objektiv
Photoshop
Fotoskrivare

Happy Easter

Hade ju helt glomt bort att onska er det. Men ar lite off vad det galler hogtider har borta. Jag kommer ju inte fa ngt paskagg med hemmakvall godis anda sa det spelar ju mindre roll. Vem bryr sig om att jesus hangdes pa korset idag for cirkus 2000 ar sedan :P Det kanns i alla fall att det ar laaaangfredag for jag ar valdans trott. Vi gick precis genom en massa i Power Point och det var svart att halla ogonen oppna nar det var helt mork i salen. Nu ska vi snart kolla film och det lar ju inte blir mycket lattare att halla sig vaken till. Men sa gar det nar man inte sover mer an fem timmar. Jag behover mina atta liksom.

Far val ga tillbaka in pa Facebook och gora fler meningslosa quiz sasom Vilken GB-glass ar du? Vilken Red Hot Chili Peppers lat ar du? Hur mycket fjortis ar du? Hur ar du pa fyllan? Vilket gymnasieprogram ar du? Nu nar jag tanker efter vad jag har skrivit sa angrade jag mig. Jag ska inte vara sa patetisk. Kanske rent av ska vara annu patetiskare och gora ett eget. Vad sags om vilken vattensort ar du? Fransk Evian eller Californisk Arrowhead?


Om exakt sju veckor åker jag hem

.

Jason Mraz

Hans texter är geniala..

Do you ever wonder what happens to the words that we send, do they bend, do they break from the flight that they take and come back together again with a whole new meaning in a brand new sense, completely unrelated to the one I sent.


Hur?

Ibland undrar jag vad det är för fel på henne. Rae är den enda som har nycklar till garaget där man också lämnar soporna eftersom hon har sin bil där inne. Igår fyllde jag en hel kundvagn med skit och satte den utanför dörren för jag tänkte att när hon ser den lär hon ju ta ner den och slänga skiten. TROR NI INTE HON BARA GÅR FÖRBI DEN??

Alla mina favorit karaktärer i Lost dör ju..


Seeeg

Alltså jag har ju aldrig varit en stjärna på att plugga. Har oftast lutat mig på att jag har ganska så lätt för att lära mig. Men sen när det kommer till inlämningar då måste man ju lägga ner tid på det för texten skriver ju inte sig själv. Lite trist kan jag tycka. När man gick på gymnasiet så hade man ju oftast mycket att plugga. Då hade man ångest över att man inte pluggade religion när man pluggade fysik osv. Då fick man inte mycket gjort. Nu tävlar inte läxorna mot varnandra utan LÄXAN med andra fritidsaktiviteter såsom kolla på Lost, ut och gå i solen och massa sånt som man hellre vill göra. Hur ofta tror ni läxan vinner den kampen?

Jordgubbar

Allt är större i USA. Japp allt. Sitter här och käkar emorma jordgubbar och bara njuter. Dagen har varit väldigt skön. Pratade med mamma i telefon i morse och då sa hon att jag har ju fortfarande mångra VECKOR kvar. Vadå veckor? Det brukar ju vara månader. HÅLL KÄFTEN ville man bara skrika då. Men så otrevlig är men ju inte mot mor sin när hon så snällt berättar att vi ska åka till London över midsommar. Jag tackar jag.

Men det ÄR svårt att inse att man ska lämna detta livet här. Hade en lektion idag sen strosade jag med Sara i stan i solkenet. (Hon ska åka hem imorgon (snyft).) Tänk att lämna Joppi, Ralle och Leo. Hur ska jag klara mig utan dom? På samma sätt som man klarar sig utan Kicki kanske. Att det blir lite trist och tråkigt. Får i alla fall träffa alla mina stjärnor där hemma.

Ska avsluta detta flummiga inlägget med att jag är faktisk ganska så BRUN. I love it.

Peace out man.

Nu ska ni få höra

 Har varit tillbaka i SB i lite över ett dygn nu. har samlat ihop alla tankar och intryck och är nu redo att framföra en kort (läs lång) sammanfattning av vårt härliga springbreak!

Måndag:
Hyr bil och så där det av söderut mot San Diego. Raz är vår duktiga förare och vi andra ännu diktigare passagerare. Kommer fram och checkar in på vårt Hostel Banana Bunglow och inser att vi bor PÅ stranden. En liten promenad med tjejerna mendans killarna lämnar tillbaka bilen. Sen blir det en bit man på Burger King (av alla ställen) sen blir det en väldigt härlig chillkväll men småprat in på småtimmarna.

   
Tisdag:
Förmiddagspromenad längs Mission Beach. Sen hyrde Johanna och Leo surfbrädor medans jag, Rasmus och Sara softade på stranden. Middag på Mamma Mia som var en Italiensk resturang blev nästa punkt. God mat och vi fick sällskap av Lyss och två av hennes kompisar. På kvällen var där lite föör många svenskar på terassen på vårt Hostel. Kvällen blev ganska lam. MEN då hände det. Killen som Ralle hade suttit och sågat hela kvällen kommer fram till oss med en fotboll. Han säger inte hej eller någon ting utan bara "ska vi ha en kast tävling?". (särskrivning med flit) Sara svarar snällt att hon klarar sig. Då frågar han inte som normala människor vad vi heter utan hur gammla vi är. Vi svarar men frågar inte tillbaka, då står han i två min och glor in i väggen och sedan lämnar han oss utan ett ord. Snacka om att jag var full i skratt.

  

Onsdag:
Lite halvdassigt väder så vi drog downtown. Lite shopping blev det. Kvällen var riktigt riktigt rolig, även om det började med att en fiskmås bajsade på oss allihop. Han tog alla i en smäll liksom. Självklart fick jag mest på mig. Det blev en massa beerpongspelade (Raz&Joppi ägde ALLA och förlorde inte ett enda game) och glada miner.

   

Torsdag:
Alla var ganska så slut. Rasmus, Joppi och Leo surfade en stund medans jag och Sara gick en promenad. Vi förberedde oss för kvällen med att köpa varsin San Diego tjocktröja. Kvällen bestod i en massa snack, både med varande och med våra nyfunna vänner Sam and Mike, två härliga engelskmän.

   

Fredag:
Checkade ut klockan tio. Tog bussen till downtown SD (40 min). Buss till ett slumområde i LA (3 timmar oc 15 min). Buss till downtown (efter att a väntat på detta läskiga ställe ett tag). Metro (tunnelbana) till Hollywood/Highland. Taxi (tre blocks) till Oscars lägenet. Taxichaffisen började skrika och svära för vi inte gav honom tillräckligt med dricks. Hälsade på Oscar och hans room mate och sedan sprang vi utsvultna till Subway. Vi tog en promenad på Hollywood Blvd sen begav vi oss tillbaka till Oscars lägenhet som ligger en gata från Sunset Blvd. Ja people där kan man också bo. Kvällen var roligt med en massa Beerpong spelande. Jag och o. avslutade kvällen med en promenad längt sunset blvd. Sen sov vi alla på golvet.

   

Lördag:
Frulle på IHOP. När vi kommer tillbaka så har o. också vaknat och berättar för oss något som Raz försökte gömma för oss. Han hade gått i sömnen och hamnat utanför lägenheten i tjocktröja och kallingar. Eftersom ingen hade öppnat hade han också varit och ringt på hos grannen men tillslut hade o. hört honom och släppte in stackaren. Sen gick vi till tunnelbanestationen med all packning. Tog metron. Tog en buss. Tog en buss till och hamnade tillslut på tåget hem. Sen shuttle upp för state och sen bussen till hem. Mmm.. Kommunaltrafik is the shit för oss. På kvällen tittade vi på Marley and Me och the Dark Night hemma hos Johanna. En zoombie Hanna gick sedan hem och trillade ihop på sängen.

Söndag:
4 timmar på stranden = röd Hanna. Då menar jag RIKTIGT röd.Veckans mest citerade.