Människor

Det finns en hel del människor som jag aldrig kommer förstå mig på, handlingar som jag aldrig kommer att acceptera och beteenden som alltid kommer att förbli ett mysterium för mig. Jag förstår inte varför vissa inte bara säger ifrån och tar plats (mig själv inräknad ibland). Vissa fina människor står ut med beteenden från andra som jag aldrig skulle göra. Vissa utför desperata handlingar. Vissa gör allt för att få uppmärksamhet. 

Sen finns det andra människor som jag älskar och ser upp till. Det finns fina förhållanden, både i vänskap och kärlek. Det finns vissa som det bara lyser om när de är i närheten av någon annan som de tycker om. Det finns människor som är goda ända in i benmärgen. Några av dem kanske inte visar det hela tiden på grund av osäkerhet (mig själv inräknad ibland). Jag har tur. Jag har fått lära känna många av den goda sorten.

Man får se mycket i i IV.

 

Blink, sen var det fradag

Det har redan gått en vecka av skolan.. Hur gick det till? Kul har det varit i alla fall. Är sjukt nöjd med ALLA mina kurser.

Nu har jag suttit i typ en timme och försökt komma på ngt kul/kreativt/smart/läsvärt att skriva med det är helt tomt i huvudet. Lika vitt och innehållslöst som våra väggar i vardagsrummet.


Min blogg ser kooonsig ut och jag har tagit ett RIKTIGT bra beslut

Hej alla, hoppas ni är lika glada som jag..
Denna dagen har varit så bra som en torsdag i skolan kan vara. Simtestet var svinjobbigt men jag klarade det.. Håla 1 var mycket trevlig i solen.. Dansen var skitkul.. Sen kom jag på den geniala idén att gå på Criminal Iinvestigation med Johanna på kvällen.. Andra hålan blev också mycket trevlig i solen med Johanna, Fredrik och Tony.. CI var en riktig hitt så nu ryker engelskan! Hihi.. Denna teminen skulle jag ju göra till den bästa någonsin så nu har jag tagit bort det enda tråkiga och ersatt med något som alltid har intresserat mig. Det kan fan inte bli bättre.

Foto imorgon.. Jag är sååå taggad.
Nu: Te + Harry Potter.

NattiNatti <3

Bendöd

Min kropp har fått en chock. Idag gick jag till skolan, tränade i en timme och har gått från stan till skolan. Trappor finns det en dal av på skolan som man har blivit torterad av.. Redan träningsvärk efter dansen igår. Ska bli kul att se om jag kan röra mig överhuvudtaget imorgon när jag ska simma..

Jag har tänkt på en sak.. Vi i vårat hushåll får bara reklam och räkningar. Snart är det Alla Hjärtans Dag. Kan ni inte skicka något fint kort till mig.. Snälla.. Ni vet inte hur glad jag hade blivit.

Hanna Andersson
1201 Alta Vista  #307
Santa Barbara, CA, 93103
USA

 

Utmattad och lite sur

Sminkningen igår: Verkar som om det kommer bli en sjukt kul klass. Ser fram emot det. Läraren var skithärlig..

Surfingen imorse: Ska bli sjuuukt kul bara jag klarar simtester på torsdag (jag kan inte frisim). Sällskap av Johanna, Leo och Rasmus vilket var väldigt nytt och trevligt..

Dansen innan idag: Sjutk strikt dress code (man måste ha body och thights). Många balletpositioner och så som jag inte kan riktigt. Kommer att ta ett tag innan jag kommer in i det om man säger så. Men det kommer bli kul (tsm med Lyss) och jag kommer bli viiiig..

Nu är jag rätt så trött efter som jag gick upp tiiiidigt imorgse (6:30, värsta döden). Sen blir jag irreterad också för jag är den enda som städar i detta huset och varje gång jag går ut genom dörren stökar dom till det igen. Jag stör mig mest av allt att de inte tömmer och sätter in i diksmakinen eller diskar sina kastruller. Det stinker ju om vasken. Öhhh, jag vill inte. Vet inte riktigt hur jag ska säga det utan att låta som en jävla morsa som tjatar på sina barn men jag pallar inte heller vara deras jävla housekeeper. Så det så.

Nu ska jag ladda för gymmet, smikning och engelska imorgon med att tvätta om Rae kan tänkas komma tillbaka med tvättnyckeln. Gaaah, work for me please..

Later my friends

 

Sähär snygga bowlingskor har dom i staterna.. Visst blir ni avundsjuka ;)


School

Nu bär det snart av till skolan. Tänkte göra förberedelserna för gymkursen, sen har jag bara makeup idag. Ser fram emot detta faktiskt. Imorgon har jag surfing och dans liksom på torsdag. I love it. Denna terminen kommer lätt att bli en skönaste skolterminen jag har haft/kommer att ha i mitt liv. Därför ska jag njuta. Jag lägger upp mitt schema igen till er som har glömt (läs: förträngt) eller er som inte har sett det.

 

Inget nytt avsnitt av GG ikväll. Jag förstår mig inte riktigt på tv-folket här i staterna. Helt plötsligt hoppar dem tillbaka 4 avsnitt så nu får man vänta så många veckor innan man får se ett nytt avsnitt. Vad är anledningen till detta? Dom gillar väl att dra ut på saker och ting kan tänkas.

Varför är det så att mardrömmar är lättare att komma ihåg? Heeela natten har lillkillen från "The Unborn" varit med mig i drömmen. Hade jag haft lite bättre manusskrivar skills hade jag lätt kunnat göra en egen skräckis av mig dröm. Vaknade tidigt av den och när jag somnade om drömde jag istället att jag satt och såg den på bio alldeles själv. Japp, jag har sovit bättre om man säger så. Men nu ska jag inte böla över det mer.

Nu ska jag hoppa in i duschen sen bär det av mot nya äventyr.

Puss på näsan

Man mår som man förtjänar

Nu ska det handlas. Det ekar i kylen.. Utgifter. Yes.

Hyrbil

Igår gick vi på inpuls och hyrde en bil för att köra och hämta Rasmus på LAX. Hans min var ju förvånad när vi stod och väntade men Johannas skrik som hon gav ifrån sig när hon såg honom skrämde alla på en mils avstånd. 

Vi fick ha bilen i 24 timmar så den skulle lämnas klockan fem idag. Vi passade på att köra en sväng till Solvang och dricka danskt kaffe sen körde vi lite här och var och kollade på fiina hus. Ikväll blir det filmkväll. Mys.

Ett typiskt idag-har-jag inlägg men ni vill väl veta vad jag har för mig gissar jag på. Hahha.. Världens mest intressanta liv liksom.. 

MAT underbar MAT är vad vi besjunger.. Som mamma brukar säga.

LATER 

Ingen vanlig dag

Idag fyller Ellen nämligen 20! Säg ordet högt: TJUGO. Hörde ni? Precis, hon är inte tonåring länge. Visst jag har vänner som har fyllt 20 innan men Ellen och jag är ju för tusan födda samma år. Det betyder att jag också kommer fylla 20 snart. Det är liksom början på en ny era eller något.

Så idag är det alltså Ellens dag. Grattis min kära kära vän, hoppas din dag blir något ut över det vanliga. Ellen är en fin människa ska ni veta. Skulle till och med kunna dra till med att hon är en av de finaste människorna jag någonsin träffat, kännt och har haft turen att få vara nära vän med. Kommer aldrig att glömma den dagen i ettan på gymnasiet då jag inte riktigt kände någon mer än Fia i klassen och Ellen vinkar till mig när jag står och ser vilsen ut i matsalen att jag ska sätta mig med henne och Pranvera. Sen dess har vi varit vänner och vi har gjort så mycket roliga saker tillsammans. Med Ellen kan jag vara mig själv fullt ut och hon dömmer aldrig. Vi skrattar alltid och har en tendens att göra bort oss stup i kvarten.

Jag älskar Ellen för hennes godhet, glädjespridande, omtänksamhet och förmåga att få mig att må bra i hennes närhet. Hon är en av de bästa vänner jag någonsin haft och han förtjänar allt gott i livet.

HANNA + ELLEN FOREVER

     

Some days are better than others

Visst är det underbart när man...

... vaknar hyfsat tidigt och känner sig pigg
... får gjort saker som har legat och tryck på en ett tag
... kör bil
... känner solens strålar bränna i huden
... skrattar hjärtligt med sina vänner
... läser en bra bok
... hör vågorna slå in mot stranden
... känner doften av havet
... tar ett dopp när solen har värmt en ett tag
... powerwalkar på stranden med sin Ipod
... har picknik i parken med sina vänner
... ser en utomordentligt bra film på bio
... ser sig själv komma närmare sina mål
... återfinner något viktigt som man trott varit försvunnit
... vet att en saknad vän anländer imorgon
... känner förändring i luften när en urbota dum amerikansk president blir utbytt mot en bättre

Allt detta har jag upplevt idag

Någon förvånad?

Snabbmats kedjor i Sverige (stora):
McDonalds
Burger King
Max
Subway

Fast Food Chains in America (big):
McDonalds
Burger King
Subway
Habit
In n out Burger
Jack in the Box
Rysty's
Domino's
Taco Bell
Califonia Pizza Kitchen
Panda Express
och säkert många fler..

(
gick precis upp för den näst största gatan i SB (Milpas) och gick förbi i stor sett alla de amrikanska kedjorna. De finns typ minst två av varje i varje stad. )

MÅNDAG :)

Jag är inte som alla andra. Jag älskar nämligen måndagar. Det är nämligen Gossip Girl då. Jar hört ngt skitsnack om att det skulle vara säsongsavslutning idag men det hoppas jag verkligen inte är sant.

Jag och Rae hade planerat att kolla på The Curious Case of Benjamin Botton, men det får väl bli imorgon. Har hört så mycket bra om den filmen så jag vill vekligen se den gensat. Jag har inte hört ett ända dåligt ord om den, inte ett. Den SKA ses imorgon.

Mycket trevlig igår btw. har inga bilder att bjuda på för jag har ingen kamera som är lämplig att ha med sig på fest längre eftersom jag har bytt med min syster (och mor). Vanlig digital mot en systemkamera. Ska ju ta fotokurs så därför kan det ju komma till användning.

Hoppas er måndag blir lika enjoyable som min.

Come and Swipe Me off My Feet

Det blev en dag på stranden.. LALALA!
Jag och kicki had det jättemysigt fast att vi blev påhoppade av ett x antal hundar. Men dom var ju så söta. Riktigt amerikanskt på stranden idag (vi är i amerikat duuh).. Någon hade släpat med dig en riktig DJ med fetehögtalare som spelade samma dunkadunka hela tiden.. Folk stod och drack öl ur röda muggar i bikini och badbrallor. Gillade gjorde en hel del också.

Ikväll ska jag ta mig till IV var det tänkt. Känner för att göra ngt annat än att bara läsa ikväll. Johanna kan tyvärr inte hänka på för hon är sjuk <3

Gaash jag är hungrig känner jag nu.. Får väl se vad jag kan slänga ihop..
Puss på näsan

Livet som student när dollarn kostar alldeles för mycket

Jahapp.. Dollarn vill inte dra sig neråt.. Ska betala skolavgiften snart och skulle uppskatta om den var i alla fall under åtta när jag ska betala den. Kollade vad min böcker kommer att kosta denna terminen också.. Funderade över hyran, räkningar och mat. Blir där ngt över till nöje kan man undra?

Håll för öronen nu är ni snälla:
FUCKING JÄVLA PISSDOLLAR GÅ NEEEEER!!

Nu ska vi inte deppa över det mer utan se det som en utmaning. Ska Hanna klara sig? Någon som vill betta? Haha.. Nej men det ska nog gå bra :P Oroa er inte för mig.

Jag ska bjuda på en härlig låt som tack för att ni lyssnade på mitt gnällande..

Nehej nu var den låten jag ville spela för inte tillgänglig "embedded" liksom.. Vad ska jag nu ta ist då? Lår mig tänka..

Japp det blev denna underbara låt ist..


Bokmal

Hejhopp alla glada!

Idag har jag läst i stort sett hela dagen. Tänkte fortsätta efter detta inlägget. Jag njuter men folk runt omkring mig tycker nog att jag är märklig som inte vill fälja med och röja i IV. Men jag har perioder när jag tycker det är väldigt skönt att bara vara själv eller ta det väldigt chill med andra. Jag är väl inte helt knäpp för det eller? Vi får väl se när partyhanna vaknar igen men jag känner ingen stress för det.

Hoppas ni mår bra där hemma och allvarligt överväger att köpa en biljett till cali och hälsa på mig snart <3

 

Januari i Californien

  

Jag har inget vettigt att skriva så jag fortsätter att jävlas med er istället.. <3


"Sverige kan ju vara jävligt vackert men detta är NAJS"

Vaknade imorse (med mycket folk i huset) och tänkte vad måste jag göra idag? Svaret blev, betala min internet räkning sen INGENTING. Jag gjorde detta plus att fylla på min mobil. Gick på State Street och svettades (japp så varmt är det). Ringde Kicki och kollade läget och det blev bestämmt att vi skulle ta oss till Butterfly Beach i Montecito på våra fin fina cyklar. Sjukt mysig strand och vet ni vad!? DET ÄR DEN 14 JANUARI OCH JAG BADADE! Hahha..

Nu nu har jag en och en halv vecka att göra ingenting i solen. Har jag det bra?

Puss från Hanna, som är en nyans brunare än igår


saknade

Saknar förståss min familj fast att dom precis var här. Jag saknar mormor & morfar. Tänker på morfar för att han inte mår så bra <3 Jag sankar farmor & Nicke. Jag saknar Sara. Jag saknar Sofia, Lisa, Sandra och Ellen fast att jag precis har träffat henne. Jag saknar Christian!  Saknar mitt NV05b. Jesper och Anton mina geologer, Martin och Bernard och Niklas såklart. Paulina ska inte förglömmas. Min älskade Pranvera. Jag saknar min morbror och min farbror. Min Emmeth <3 Julia. Sabina. Oscar.

Ni ska veta att jag tänker på er. Kan ni inte bara komma hit? Snälla.

Tur jag har mitt SB crew, Kicki, Johanna, Leo & Rasmus


When you can live forever, what do you live for?

Har precis spenderat en halvtimme på taket i solen. Fick nog lite färg :)

Men till saken. Denn låten som jag presenterar här nere är något av det finaste jag vet. Jag vet, den är från Twilight och jag är en nörd men ni kan väl lyssna i alla fall. Titta inte på videon utan bara slut ögonen och njut. Ni kommer att uppskatta det jag lovar.


Skön morgon.

Har precis kommit hem från en 1,5 timmars powerwalk med Johanna, Kicki och Leo. Vääldigt skönt. Powerwalka kunde de också. Det är liksom inte alla som kan det, men vi höll ett bra tempo!

För övrigt kan jag ju säga att vi gick längs stranden i shorts och linne. Japp, jag gillar att jävlas.

Nu fortsätter vi på det braiga spåret med en god grötfrulle.

LATER!


Vääldigt mysig är denna låten..

Sänder ut en kram till Chuck Bass

Säsong två av Gossip Girl är ruggigt bra. Och frustrerande.

 

SOL SOL SOL

Vill bara säga det här: 12 JANUARI. Idag har det varit långt över 20 grader. Jag har gått i shorts och linne. Jag har solat på taket.

DET NI

http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/tenday/USCA1017?from=36hr_topnav_business

Snigelfart

Sitter på tåget på väg hem nu.. Känns som vi sniglar oss fram. Jag ska färdas 50 mil. Till sthlm från malmö (60 mil) tar det 4 timmar. Jag ska sitta här i över 8. Plus att det var FÖRSENAT nästan en timme.. Hjälp. Inte konstigt att folket här åker bil. Kommunaltrafiken SUGER.

Roliga människor åker tåg i alla fall. Jag är inte den som brukar bry mig om vad folk har på sig med detta är kul. Kvinnan (typ 35) bredvid mig har på sig: Silvriga ballerinaskor med turkosa stumpor med annanas på. En glittrig långärmad i ngn ful blå färg. Under har hon en ljusblå stjorta. Till detta har hon en annan ljusblå flece (stavas?) tröja och en senapsgul tygväska. Yummie.

Sen tjejen (typ 16) som sitter snett bakom mig har en LILA hatt med en GUL fjäder i och en RÖD väska med typ sailor moon på. Och till detta har han ett var snygga skate:ar skor. Snyggo!

Nu ska det förtäras lite drickyoghurt!
Puss på näsan



måste tillägga att hon som jag delar säte med (inte hon i blått) SLÄPPER sig.. Shit vad det osar.

Vilken härlig dag

Måste ju börja med att säga att filmen igår var riktigt, riktigt bra.. Alla tjejer där ute som gillar en bra chickflick borde se den.

Idag har jag och Ellen varit på utflyckt till Santa Cruz. Mycket mysigt. Vi har varit med om en hel del. Vi tog tåg och buss dit. När vi kom fram hände den första roliga saken. Vi frågade busschaffisen hur längt det var till stranden. Han sa såhär: It's a pretty long walk, 12 minutes. Hahha hilarious. Såå amerikansk att säga så.

Sen satt vi på piren och lekte sjuktgymnaster och blev skrattade åt. Ellen övekom till och med sin rädsla för fåglar och blev fotad md en pelikan. Sen kollade vi in snygga volleyboll spelare på beachen. (för övrigt MYCKET folk på stranden idag, 20 grader och sol) Jag tog fram "min" systemkamera och fotade. Killarna skriker till oss att vi borde betala för den ena killen var modell. Ja det var han säger jag bara.

Sen blev det promenad på standen och vi käkade pannkakor som vi hade med oss.. GOTT!
Kollade in downtown gjorde vi också. Vi kom fram till att folket dör hade mycket skönare stil än i resten av amerikat. Lite åt det svenska hållet.

Sen hade vi en nära döden upplevelse. Buschaffien körde som en GALNING i den kurviga nerförsbacken och vi trodde nästan att vår sista tid var kommen. Uschannnamaj. På tåget sen hamnade vi bredvid en snubbe som knöt ballonger. Ni vet sånna mysko människor som finns på tivolin och knyter ballonghattar. Han fick till både Svampbob Fryrkant, Hello Kitty och Nicke Nyfiken. Impressive.

I övrigt kan jag berätta att idag har vi blivit vinkade till och hälsade på av en hel del killar. Shiiit vad snygga vi måste vara :P

LATER DUDES

Nu ska vi se Bride Wars

 

Skryt!

Lägg märke till: ELLER MER

 

Jag säger inget så har jag inget sagt


Kallt

Sitter i Ellens lägenhet medans hon och Rebecka är i skolan. Känner mig ganska uttråkad. Kallt är här också och jag sitter på en köksstol. En soffa och en bra film hade suttit fint. Men inget av det finns i denna lägenheten. Kanske ska ta och läsa min bok?

Vi har i alla fall varit en sväng på Stanford University. Vilken skola säger jag bara. Sjukt vacker. imorgon blir det bio (Bride Wars) och sen på lördag ska jag och Ellen nog på utflyckt till Santa Cruz. Sen blir det hemfärd på söndag. Det närmar sig den nya roliga terminen och jag tycker det ska bli sjukt kul!

Don't forget to smile :)

 
Impressive, huh?

Hejdå

Sitter hemma hos Ellen och Rebecka i Mountain View. De har en jättefin lägenhet och skolan har underbar utsikt över kullarna. Inte riktigt fin som vår skola med nära. DET är bra betyg ska ni veta..

Familjen befinner sig i luften på väl mot Amsterdam. Kommer att sakna dem! Mycket.
Men när man är van vid att vara själv så blir det rätt mycket att ha 4 andra personer runt sig 24 7. Men jag lovar jag kommer sanka dem ändå. Mycker, som sagt. Men som tur är så finns de där hemma och väntar på mig när jag kommer hem i slutet av maj. Inte för att det är något jag vill tänka på just nu. Hem? Usch nej hemska tanke. Nu ska jag umgås med Ellen.

LATER


Nina gästbloggar igen!

Kvällen innan hemfärd sitter jag här på sängen och tänker på dessa dagar vi har haft. Underbara! Men imorgon ska vi lämna Hanna kvar här i detta stora land men turen e den att vi ska överlämna henne i goda händer. Ellen tar hand om henne några dagar till här i San Francisco. Tack Ellen! Dessutom har Hanna ett helt gäng i SB som bara verkar vara helt urgoa! (Johanna, det finns mer O´boy till dig hemma hos Hanna) Ja vad hade man gjort utan vänner? Livet hade varit så mycket mindre värt!

Så imorgon lämnar vi! Men dagen idag har inte varit mindre minnesvärd för det, för vi har varit på Alcatraz och dessutom har vi åkt spårvagn i San Franciscos härliga backar...

Love you Hanna!
Ses i maj!!
//Mum


Drama

Det började imorse på IHOP: Parkeringsböter (inte för oss dock), springnotor och förbannade chefer. Själv satt jag med ryggen emot det hela men mamma satt på första parkett.

Sen skulle vi parkera i stan och fick vara åskådare till en parkering som inte var denna världen. Kvinnan i bilen körde in o koner, tog lååååång tid på sig och va väldigt nära att köra in i både andra bilar och stålpar.

Sen åt vi middag på Hard Rock Café och vittnade till att en man gick runt, runt, runt och letade efter herrtoletten. Vet inte ens om han hann fram innan det hände en olycka ;)

I övrigt kan vi sammanfatta dagen med: Frukost på IHOP, ny gitarr till pappa på Guitar Center, lite shopping "downtown" och på Pier 39, en tur över the Bay Bridge, middag (god veggieburger) på Hard Rock Café och tillslut en sistaplats för mig i kvällen omgång av 31.

NattiNatti


Bilder är bättre än ord

   

I'm in Love

Jag älskar denna stan. Bron, husen, backarna, spårvagnarna och den mysiga känslan som är ovanlig i en storstad.

Imorse träffade vi pappas kompis Micke och hans lilla familj och käkade brunch på Cliff House med helt underbar utsikt. Höga vågor med en massa surfare i vattnet. Sen körde vi och tittade på Golden Gate bron. Lika vacker som på bilderna. Sen träffade jag Ellen, my love, en stund och vi stosade lite i stan. Mys.

LOVE IT, LOVE IT, LOVE IT.

Imorgon ska vi gå över bron och sen köra över och titta på the Redwood forest som tydligen ska vara sjukt häftig. Sen har vi China Town, och shopping kvar framför oss. Ska blir kul att se hur Frida och Bella ska få hem allt som de har shoppat, haha..

   

San Francisco

Nu sitter jag på Travel Lodge på Lombard Street i San Francisco. Det var riktigt häftigt att köra in i stan när det var mörkt och se alla skyskrapor. Ser fram emot våra dagar här riktigt mycket och jag ska få träffa Ellen!!

Vägen hit var något av en flopp. Vi körde Highway 1. Eller Pacific Coast Highway som den också heter. En del av den kör man på en bergskant ända ute vid vattnet med stup och underbar utsikt. Bara det att det var hur dimmigt som helst och det regnade. Piss. Sen åkte vi till Carmel by the Sea och käkade, hungriga som vargar. Sen skulle vi köra 17 mile drive. Då var det stängt för dagen. Piss. Pappa var lagom irreterad för han ville så gärna visa det fina vi hade sett i sommras. Men men. Nu ska vi göra gatorna farliga till på onsdag när familjen ska hem igen. Snyft.

LATER

 

Universal Studios and New Years

(klicka för större storlek som vanligt)
         

   

Tillbaka till framtiden

Nu är det 2009 här med. Bara så ni vet liksom..
Kan sammanfattas med: Skratt, god mat, hääääärligt sällskap, INGA raketer, limo och lite skatt till..

Bilder kommer..

Från förr i tiden

Gott Nytt År!
Nu skriver jag härifrån 2008. Nårga timmar kvar för vår del. Hoppas att ert firande var njutbart med en massa raketer och inte alldeles för kallt. Själva har vi legat och myst i solen idag. Har haft riktigt varmt och skönt här de senaste dagarna.

Universal Studios var hur häftigt som helst med special effects, studio tour mm. Och vi såg kändisar från Numbers, CSI och en stuntkille från Twilight. Galet snygg ;)

Har inte skrivit på ett tag för det gick inte att logga in på bloggen igår. Nu ikväll ska jag, Bella och Frida hem till Johanna&Kicki för nyårsfirande och mamma och pappa ska ut och göra stan.

Imorgon ska vi bara njuta av livet och sen är det San Fansisco som gäller på fredag!

Som sagt, Gott Nytt År! Hoppas ert 2009 blir det bästa någonsin.