Läget

Trodde att det skulle vara konstigare än vad det var att komma hem till Svealand. Vissa saker är såklart konstiga och annorlunda men det mesta är ju som förr. Idag har jag kört bil :) Träffat mormor, morfar och farmor. Träffade även Jesper på hemmakväll. Väldans trevligt tyckte jag.

Kranvatten är underskattat. Det smakar UTSÖKT! Det var även gott med hemmalagad mat och grovbröd.

Ska bli kul att träffa mina andra söta vänner också.. Sara kommer imorgon bla :)

Ring eller sms:a mig förresten. Har inga nr eftersom jag har haft sönder en massa telefoner! Glöm inte att sätta avsändare <3
0708743134

I miss my SB friends <3



Min hemresa var inte den smidigaste förresten. Skulle kunna ta hela hitorien om paniken som uppstod på flyplatsen när jag fick reda på att min biljett inte var giltig.. Men jag ska skona er från denna snyftarhistoria. Haha.. Jag är ju hemma hel och har alla mina grejor med mig!

Pusss

HEMMA

Efter många om och men..

Konstigt känns det (fast bra)

Ta igen lite sömn nu kanske (ca fem timmar de senaste 48 timmarna har man fått till)

PÖSS

Lucky to be awake..

Tyckte jag hade tagit ALLA säkerhetsåtgärder.. Bett mamma och pappa att ringa på skype. Hade loggats ut från intenet under de få timmar jag har sovit. Hade satt alarmet på klockradion, TV:n OCH beställt väckning på rummet. För säkerthets skull hade jag satt alarmet på mobilen som är död. Det tog vekligen musten ur den att sätta på den och sätta alarmet. Det ENDA som väckte mig denna morgonen var min stendöda mobiltelefon. Den ringde! Tack, tack, tack.. För ingenting av det andra kunde man lita på.. FY FAN!!! Är i alla fall vaken nu. Ska samla ihop min dator sen ska jag gå ut till shutteln som går klockan 6. Det är då de börjar servera fulle också så det missar man. Får väl köpa ngt svindyrt på flygplatsen istället. Jippi.

Ska bli kul att se hur mycket övervikt jag får betala också..

Neggo Hanna såhär på morgonen.. :)






Mitt år i bilder


Bye Bye SB

Ligger nu på sängen på Travelodge Hotell vid Los Angeles International Airport.
Fy fan vad jobbigt det vr att säga hejdå till soliga SB.
Men inte ens i närheten av hur jobbigt som det var att säga hejdå till Joppi och Leo.

När jag satt på bussen slöt jag ögonen och lyssnade på Forever med Chris Brown. Mina underbara tio månader i Cali spelades upp för mig och jag insåg hur underbart, perfekt och roligt detta året har varit. Framförallt har jag fått nya helt underbara vänner som jag hoppas kommer att vara i mitt liv alltid från och med nu. Vi har varit som en familj. Som Johanna sa. Vi ät tillräckligt lika för att gå så bra ihop men vi är också tillräckligt olika för man ska kunna ha intressanta konversationer ihop.

Joppi som är en av världens finaste, underbaste och snällaste vänner man kan ha. Det är inte varje dag man hittar vänner som man både har kul tillsammans med och som man kan prata med allt med. Joppi har allt. Hon är den bästaste!

Kicki! Varför åkte du hem för? Jag saknar dig.. Jag vill sjunga schlagerdängor med dig långt in på småtimmarna. Kicki är en underbar partypinga som man inte kan ha tråkigt tillsammans med. Kicki är fin, snäll, underbaaaaaaar!!

Titti! Hon är ju bara för go. Bättre roomie kan man inte önska sig. Synd att vi hittade varandra så sent. Kommer sakna alla roliga galenheter som jag har haft med dig. Titti är fantastisk!!

Ralle! En av de finaste killarna jag har träffat, utan tvekan. Så omtänksam, skön, snäll, rolig, osv osv.. Förjävla bra är han!

Leo! Bara av att se Leo drar det i mungiporna.. En av världens härligaste killar som är så skön och lätt att umgås med. Man mår bra av att umgås med Leo. Vilken kanonkille han är!!

Nick! Jag älskar när han hittar på egna texter till låtarna och börjar rappa out of nowhere. Nick är så snäll, rolig och även han förjävla bra.

Jag älskar er allihopa. Man kunde inte önska sig bättre människor att spenadera detta året med. Man behöver aldrig vara någon annan än den man är tillsammans med er och det är så himla skönt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Ni ÄR bäst.

Sista gången..

Jag lägger mig i min sköna säng med mina sköna kuddar och mitt sköna täcke.

Jag var hemma hos Joppi och Leo och slö kollade på TV.

Jag strosade på stan.

Sista kvällen i SB helt enkelt.

Bussen går klockan 4.20 pm imorgon och innan dess ska jag hinna lämna Viccis cykel, köpa ett par skor jag hittade idag, till skolan och fylla i några papper och luncha med Joppi och Leo. Rae är en ängel som har erbjudit sig att köra mig till bussen.

Är nyklippt btw. Stört skönt med fräscha toppar :)

Gaaaah, jag blir galen allt är så konstigt.. Vill inte stanna för Titti och Ralle är ju inte kvar och snart åker ju J&L också så vad tusan ska man göra här då?? Men jag tror det är för att jag är nervös över att åka hem.. Kommer allt vara som vanligt? Har alla andra förändrats? Vad kommer hända till hösten? Jag vet i alla fall att jag har förändrats.. 

KNÄPPT ! !
 

 


Mitt fel

Jag tror det är mitt fel att det har varit mulet i Santa Barbara de senaste dagarna. Mitt humör speglar vädret liksom..

Tom och tråkig

That goes for me, my blog and my apartment.

Titti har åkt nu. När vi sa hejdå fattade jag nog inte det. Men nu när jag kom hem och hela familjen Nguyens grejor var borta så slog det mig. Hon kommer inte tillbaka. Shit vad tomt det är. TITTI jag kommer sakna dig!

Ralle åker imorgon sen är det min tur :(

Räkna inte med ngt vettigt på denna blogg innan jag kommer hem (på fredag).

Pusss

Gästbloggare

HEJ HEJ alla hannas läsare :)
Det är Titti här, ja hon den där tjejen som blev "super känd" efter att ha publiserat ett fint inlägg om den där apan ;)
eller en bättre igenkännande, Hannas roomate, den vettiga av dom ;)
Jaha jag fick då äran att gästblogga i Hannuts blogg fastän vi egentligen har super brottom till ett bokat bord på.. eum ett ställe. halv åtta och klockan är halv sju, 29 min över sex faktiskt.

Well, vad ska jag säga, hääääääääääääääär. Kan ju uppdatera er lite om städningen, om nu hanna ar berättat detta för er. Vi har städat färdigt the mastebedroom och the masterbathroom. Så nu har vi bara ett badrum, ett sovrum, en liten hall, vardagsrummet och köket kvar. Med andra ord. resten av lägenheten kvar.
Allt så så srogligt just nu, hanna kommenterade nyss att hon tyckte att det verkade så himla tomt. Så sant så sant, masterbedroomet är ganska tom just nu :( lite sorgligt, men as skönt att ha det överstökat.
Well, sen har det vart poolhäng och gossipgirl. As najs.

JJAAAAHAAa det var allt för lilla moi, Titti the president ;) hehe
have it najs där hemma era bleka sveaboar! Snart kommer både jag och hanna hem (jag först dårå ;) ) och äger er med våra kunskaper, upplevelser, och framför allt våran snygga solbränna som vi har jobbat flitigt på..!


puss puss hej hej ajjö ajjö bye bye  chao chao.
hejdå Titti


Det är över nu!

Skolan är sluut. Sista två finalsen gick bra.

Kammat hem ett A i sminkning
Kommer förmodligen få ett A i foto
Kommer förmodligen få ett B i Criminal Investigation

Molningt idag och jag tackar för det. Då kan man koncentrera sig på att städa och slipper längta ut i solen.

Vi städar

   

Slutspurt

Nu ska jag lägga ner mina sista två timmar på att plugga på ett bra tag. Det är ju ingen som vet när jag sätter mig i skolbänken nästa gång. Till nästa vår? Nästa höst? Vi får se vart tiden bär mig.

Nu Criminal Investigation.

 

Nu ska jag ta Blondinbella i försvar

Japp, jag hissade Blondinbella igår. När jag läste hennes blogg de första gångerna för kanske lite mer än ett år sedan ogillade jag hanne skarpt. Jag tyckte det var tråkig läsning om hur hon spenderade sina dagar och hur hon klarade av att stå emot elaka kommentarer. That was it.

Men jag har gett henne en andra chans och ångrar inte det. Nu tycker jag hennes texter är inspirerande. Hon är nittia och har redan hunnit bli så framgångsrik. Hon tjänar 200 till 300 tusen i månaden på sin blogg, hon åker runt och föreläser om självkänsla i hela landet, hon har startat en egen klädkollektion och har aktier och hjälper till att coacha på hennes pappas bloggföretag spotlife. Allt detta gör hon samtidigt som hon går i trean på gymnastet, tränar och hinner med shopping och andra trevligheter som fritid. För att klara allt detta måste man jävlar i havet vara planerad och målmedveten.

Hon är en grym förbild för unga tjejer (i min ålder och lite äldre inkluderat). Hon visar att om man vill och kämpar kan man få göra det man vill med livet. Hon säger att man behöver inte vara siza zero för att vara framgångsrik, hon tränar för att hon mår bra av det. Hennes texter om självkänsla på bloggen är jättebra och hon inspirerar unga att bli politiskt engagerade.

Hur kan man inte gilla, beundra och inspireras av denna tjej?

 



Okej det finns en grej som jag inte gillar för fem öre.. HON ANVÄNDER PÄLS. Snälla Bella sluta med det..

En spontan utekväll

Vi tog på oss klackarna och drog till Sharkeez. Dansade och svettades. Mökke trevligt. Men jag lovar att det var SISTA gången någonsin jag accepterar några satans kryss på hänerna som intygar om hur liten man är. Ich vägrar.

Amerikanska killar (i alla fall på sharkeez) är så snuskiga att jag blir illamående.
Amerikanska tjejer (i alla fall alla på scharkeez och i IV) är så sjukt billiga att jag bli illamående.

Det ska bli skönt att komma hem och gå i i Sverige.


Party like a Rockstar

Hanna Hissar

Powerwalk på morgonen men en fin vän, mango, solsken, hand sanitizer, mitt år i USA, Alex Schulmans blogg, Gossip Girl, hjälpsamma människor, blondinbella.se, min familj, fina naglar, Go Girl Energy Drink, fotografera, massage, hemlagad mat, picknik, hemmakväll, min Ipod, shoppa, smoothies, solojla, westsideinc.blogg.se, mina underbara kuddar, handla på IKEA, ttforlife.blogg.se, ven, forever 21, komplimanger, nystädad lägenhet, hotellfrukost, mariaohlin.blogg.se, limewire, läga elräkningar, fina utsikter, metrobloggen.se/saraosterberg, allt som är gratis, kramar, victora secret, häftmassa, att jag kan klara mig själv, mertobloggen.se/ettliviexil, att få sms, städhjälp, känslan efter att man har tränat, att framtiden är full av möjligheter, julen, lukten av nya skor, lukten i nya bilar, abercrombie and fitchs herrparfym, att vara brun, glass,..

Äh, det finns så mycket som jag gillar så jag skulle kunna go on and on the whole day men jag ska skona er.. Ni kan få höra en låt jag gillar istället..

PUSS


Illern är dum i huvudet.

Den har hittat sitt favoritställe i lägenheten. I mina gympaskor. Dom luktar då inte hallon ska jag säga.

VARNING

Jag har kallat illern för råttan hela dagen. Det fick jag äta upp nu när en RIKTIG STOR JÄVLA RÅTTA (så fruktansvärt megaäckligt) sprang runt vid poolen nu när jag snackade med joppi i tele. Vi bokade en powerwalk tsm imorgonbitti! Såå najs.

Oscar
: Om du lade märke till det så gillar jag inte ospontana människor heller. Lagom är bäst som en riktig svensk säger. Jim Carrey är endast rolig i dum dummare annars är han bara too much. Så det så. Maria: om Vitaminvatten finns i Sverige så blir jag huuur glad som helst!!

Nu ska jag fortsätta packa. Det ser ut som jag kommer ha VISSA svårigheter med att få ner allt om man säger så.

Hanna Dissar

Män i tupé, utslitna rakhyvlar, krig, människor som tror att de är för mer än andra, att läma SB, senapsgult, ärtor, tubbiga köksknivar, att ha breda fötter, behöva betala för tamponger, bindor, glasögon och linser, vänta, fotsvett, äckliga fötter, dumma amerikanare, Robert Aschberg, uppfällda toalettsitsar, datorhaveri, falsksång i melodifestivalen, sötsug, avmagnitiserade kontokort, osmickrande bilder, packa upp, dålig teckning på telefonen, barn som jävlas med djur för skojs skull, dålig andedräkt, blogg.se, sverige i januari, februari & mars, gubbar som tutar eller visslar på en, att Ben&Jerry inte är kalorifritt, inte veta vad man ska göra med sitt liv, smärtor (förutom smärtan av att tatuera sig), säga hejdå, när ens favoritbok tar slut, väntan mellan två säsonger av sin favoritserie, skogsskövling, dåligt självförtroende, inventera på Willys, smala människor som säger "jag är så tjock", att topparna slits på håret, att behöva raka benen, mjuka tomater, hiphop&rnb i för stora mängder, southpark, simma, sten i skorna, stress, mynt, att man aldrig hittar det man är i behov av när man shoppar, att man alltid hittar en massa fynd när man inte har råd, sneda tavlor, "ring och gissa" program på TV, Jack Nicholson, Jim Carrey, när man inte har fått några notifications på FB, tanter med för mycket smink, att engelskan inte har ett ord för lagom, människor som inte kan köa bil, dåliga kajalpennor, att behöva plocka ögonbrynen, när det inte finns någon parkeringsplats, ätstörningar, fjälla, att man alltid får fläckar på sina vita kläder, när jag inte kan ta tag i saker, att starbucks och vitaminvatten inte finns i sverige, folk som har fördomar mot skåningar, kolkraftverk, controlfreaks, ospontana människor, oplanerade människor, miljöförstöring, att packa ihop mina grejor och städa den är lägenheten, balkanmusik, män som slår mina fruar och barn, fulla fjortisar, måsten, religion, att tungan blir konstig när man äter för mycket surt godis, att frysa, döden.


Mina Quarters

  • Alabama
  • Alaska
  • Arizona
  • Arkansas
  • California
  • Colorado
  • Connecticut
  • Delaware
  • Florida
  • Georgia
  • Hawaii
  • Idaho
  • Illinois
  • Indiana
  • Iowa
  • Kansas
  • Kentucky
  • Louisiana
  • Maine
  • Maryland
  • Massachusetts
  • Michigan
  • Minnesota
  • Mississippi
  • Missouri
  • Montana
  • Nebraska
  • Nevada
  • New Hampshire
  • New Jersey
  • New Mexico
  • New York
  • North Carolina
  • North Dakota
  • Ohio
  • Oklahoma
  • Oregon
  • Pennsylvania
  • Rhode Island
  • South Carolina
  • South Dakota
  • Tennessee
  • Texas
  • Utah
  • Vermont
  • Virginia
  • Washington
  • West Virginia
  • Wisconsin
  • Wyoming

Tro det eller ej

men vi har en iller på besök i apartment 307. Tittis familj har köpt den som en present till några släktingar som bor i LA så den ska vara hos oss till imorgon. Den är jättesöt men har vassa klor.

Nu är det dags att ta tag i skolböckerna och lägga sig och pressa vid poolen. Ljuva liv.


STVV

"Samma tjat varje vecka"

MEN GE MIG

 

Jag HATAR att simma

Jag har dålig teknik, dålig lungkapacitet och man kommer ingenstans. Det kan jämföras med att springa på löpband. Det kräva en massa muskelansträngning men man kommer absolut ingentans. Man bara plaskar runt i denna lilla bassäng som en liten fisk i en glasskål. Simma är bra träning för hela kroppen och jag önskar vekligen att jag kunde vara en av dem som gillar det. Men så kommer det aldrig att bli. Nix simma är ingenting för mig. Från och med nu får ni plaska på egen hand.

 

Redogörning

Det tog min en halvtimme att tvätta bort den gröna färgen från mitt anikte och under naglarna sitter den kvar än. Men det kan det väl vara värt för i övrigt gick det ju rätt så bra! Jag såg riktigt "Wicked" ut.

Käkade frulle i skolan men nu är jag hungrig igen och kylskåpet är fortfarande tomt. Kanske dags att göra något åt saken. Har i alla fall lyckats få bort den miffiga lukten från vårat kök.

Nu blir det promenad till Vons för vad som förmodligen kommer bli en av mina sista turer dit och sen blir det fortsatt packning och städning. Kvällen kommer avslutas hos Leo&Joppi med säsongsavslutning av Gossip Girl och One Tree Hill.

 

It's eking in the kylskåp

Du hemska tanke, jag har ingen frukost hemma. Men min final börjar inte förän om en och en halv timme så jag ska nog hinna köpa något gottigt någonstans. Solen har börjat gömma sig på förmiddagarna som den gjorde när vi kom hit i Augusti. Den kommer i alla fall fram vid lunchtid varje dag med just denna eftermiddagen kommer jag inte hinna spendera i solen tyvärr. Även om jag så gärna hade velat.

En gång räknade jag ut hur mycket tid vi skulle få om en sekund var 1.1 sekunder istället. Säg att vi lever i 80 år. Om vi nu hade mina sekunder istället för de vanliga sekunderna så hade vi fått åtta år extra räknat i vanlig tid. I min tid hade vi fortfarande varit 80 år men de 80 åren är 8 år länge än de vanliga 80 åren. Fattar ni?

 

Mind of its own

 
Japp, tvättvagnar. Den som tillhör vår tvättstuga är ostyrbar. Jag undrar hur många gånger den har kört över mina fötter eller på mina hälar. Om du använder all din kraft för att den ska till höger så ska du se att den styr till vänster. Försöker du dra den kör den över dig och puttar du den framför dig så kör den över allt du möter. Vi har tampats mycket under dessa 6 månader ska ni veta. Nu ikväll kom jag äntligen fram till den rätta taktiken. Ta tag i båda pinnarna med två händer och putta den framför dig. Håll lagom tempo så ska allt gå bra. Kul att man kommer på det sista gången man kommer tvätta på 1201 Alta Visa, Santa Barbara, CA.

Gonatt


Nattuggla

Klockan är snart ett, jag och Titti håller på att städa och jag hat tvätt i torktumlaren. Har lagt fram min resväska och börjat packa lite. Tänk jag har officiellt börjat packa. Packa alla mina tillhörigheter för att flytta hem. Hem till Sverige.

Idag är fjärde dagen i rad som jag har gråtit. Men det är en hemlis så säg det inte till någon.

Nu ska jag snart hämta upp tvätten, sen blir det sängen för mig. Final i sminkningen imorgon. Jag ska sminka mig till "The Wicked Witch of the West" från "The Wizard of Oz". Jag ska bli grön och ful.

 

Hotell bokat

Har reserverat mig ett rum på Travel Lodge natten mellan den 27 och 28 maj. Mitt plan lyfter 8.50 am. Landar i Atlanta 4.07 pm. Lyfter därifrån 6.10 pm. Landar på Kastrup, Köpenhemn, kl 9.35 am den 29 Maj.

Vi hade en superduper mysig kväll igår. Känslan av att jag INTE vill åka hem var stark. Vädligt stark.

Solsting

Spenderat förmiddagen vid poolen och nu är jag bränd. Helt röd i fejan.

Ikväll är det beerpong turnering och IV som står på schemat. Är väl inte jättepeppad men man får göra det bästa möjliga av tiden som är kvar ju! Inga sura miner..

Snart ska Hanna bli pepp och bloggen roligare. Jag lovar.

Har ni någon annan att visa? Ja, Lisa

Leo har har roliga skämt på laget här ikväll. Vi sitter nere och myser vid poolen. Kvällen här nere och eftermiddagen på samma ställe i solen tilsammans med vänner har ju lätt fått dagen att vända från en katasrtofmorgon till en kanondag.

JAG VILL INTE HEM!


Underbart

Kunde inte sova
Vaknade
Somnade om
Vaknade forsent
Cyklade till skolan
Styret lossnade
Kom forsent
Tired!

Best of Both Worlds

Jag vill bara skrika, skratta, gråta, jubla, svära.. Jag blir knäpp..


Lost

Japp, jag är lost. Eller kanske inte med Lost är den mest förvirrande serien som någonsin skapats. Det var säsongsavslutning för säsong 5 här i staterna ikväll. Bara en säsong kvar sen är det slut på förvirringen. Can't wait.

Lägenheten är tom på något konstigt vis. Någonting saknas. Vi får väl sova nu och hoppas på att denna känslan är borta när vi vaknar.

Natti.

Hatar att säga hejdå.

Man säger att världen är liten. Men tydligen inte tillräckligt liten. Inte liten enough för att man alltid ska kunna ha alla människor man tycker om inom räckhåll. Jag önskar att jag alltid hade kunna ta alla människor och platser jag tycker om nära så man kunde ses, prata och bara vara när man vill.

Sitter vid vårt köksbord och tårarna bara rinner. Läste precis vad Titti skrev om Nick på sin blogg. Det är så orättvist att de inte kan vara tillsammans mer. Jag kommer också sakna Nick och jag kan bara gissa hur jobbigt det är för Titti.

Nu när Nick åkte ikväll så började jag inse hur kort tid det är till att jag måste säga hejdå till alla människor här. Inte hejdå för evigt kanske men man kommer inte kunna träffa dem lika ofta som man gör nu. Man ska behöva säga hejdå till Santa Barbara, mitt hem sen tio månader tillbaka.

Jag ska sluta säga hejdå.
Istället ska jag säga "vi ses snart".
Det känns bättre så.



Sommarplågor

Det kommer minst en varje år. Sverige är experter på att göra fuktansvärt dåliga låtar som man hatar att älska. Boten Anna, Dunka mig gul och blå, Dragostea Din Tei, Hej Monica, Här kommer alla känslorna, Bag in tha Box osv..

Tillråka på allt hittade jag en lista gjort av en "expert".. Här kan nog alla känna igen sig någonstans.

2004 "Hej hej Monika" - Nic & the Family
2003 "Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)" - Per Gessle
2002 "A little less conversation" - Elvis Vs. JXL
2001"Daddy DJ" - Daddy DJ
2000 "Hiphopper" - Thomas Rusiak
1999 "Mambo no. 5" - Lou Bega
1998 "La copa de la vida" - Ricky Martin
1997 "Bailando" - Paradisio
1996 "Macarena" - Los Del Rio
1995 "Det är över nu" - Gyllene Tider
1994 "När vi gräver guld i USA" - GES
1993 "Mr. Vain" - Culture Beat
1992 "Sweat (a la la la la long)" - Inner Circle
1991 "Omåomigen" - Pelle Almgren & Wow Liksom
1990 "I promised myself" - Nick Kamen
1989 "Back to life" - Soul II Soul
1988 "Dressed for success" - Roxette
1987 "I still haven"t found what I"m looking for" - U2
1986 "Touch me (I want your body)" - Samantha Fox
1985 "Life is life" - Opus
1984 "Big in Japan" - Alphaville
1983 "Flashdance (what a feeling)" - Irene Cara
1982 "Sommartider" - Gyllene Tider
1981 "Vill ha dig" - Freestyle
1980 "One more reggae for the road" - Bill Lovelady
1979 "Bobby Brown" - Frank Zappa
1978 "You"re the one that I want" - John Travolta & Olivia Newton-John
1977 "Ma Baker" - Boney M
1976 "Baretta"s theme" - Sammy Davis Jr.
1975 "Fox on the run" - Sweet
1974 "Sugar baby love" - Rubettes
1973 "Hooked on a feeling" - Björn Skifs & Blåblus
1972 "Beautiful sunday" - Daniel Boone
1971 "Indian reservation" - Raiders
1970 "In the summertime" - Mungo Jerry
1969 "In the ghetto" - Elvis Presley
1968 "Things" - Nancy Sinatra & Dean Martin
1967 "The lion sleeps tonight" - Hounds
1966 "Bus stop" - Hollies
1965 "The birds and the bees" - Alma Cogan
1964 "Tennessee waltz" - Alma Cogan
1963 "Lucky lips" - Cliff Richard
1962 "I can"t stop loving you" - Ray Charles
1961 "Putti putti" - Jay Epae
1960 "Milord" - Edit Piaf

(Listan är sammanställd av Michael Cederberg, musikredaktör på Sveriges radio, P3.)

Kommer det bli denna 2009??


Vill INTE

Imorse var jag 100 på att jag skulle ha en såndär dag som man bara längtar hem under. Men nej när jag susade ner för State Street på min fiina rosa cykel kännde jag att jag aldriiig ville åka härifrån. Åhhh, jag döööör bara två veckor kvar. Två veckor kvar av det som har varit mitt liv i 10 månader. It's the end of an era.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

15 Dagar Kvar

Vi fick ett brev igår. En "checklist" som ska vara till hjälp när vi ska städa lägenheten innan vi flyttar ut. KUL!? Vet inte riktigt om jag är kapabel att utföra denna städning. Vi har inte direkt utrustningen till det heller. Mera utgifter, jippi! Jag har trivts så bra i denna lägenheten så det kommer bli sorgligt att flytta härifrån. Men det ska bli skönt att slippa toaletten som det alltid blir stopp i och duschen som där inte är någon fart i. Nu när jag tänker efter ska det också bli skönt att slippa kranen som droppar konstant, vår värdelösa diskmaskin och den läskiga hissen. Pinsamt nog måste jag säga att jag kommer nog sakna heltäckningsmattan. Den är så skön att gå på. Får nog ta och skffa ett par sköna morgonskor när jag kommer hem.

Måste köpa resväska, boka hotellrum och en hel del massa småsaker också innan det är dax att lämna. Usch vad jobbigt det blev nu. Vill bara ut i solen och ligga där tills det är tid för avfärd. Jag vill, jag vill inte, jag vill, jag vill inte, jag vill,  jag vill inte Jag vill, jag vill inte, jag vill, jag vill inte, jag vill,  jag vill inte, Jag vill, jag vill inte, jag vill, jag vill inte, jag vill,  jag vill inte, Jag vill, jag vill inte, jag vill, jag vill inte, jag vill,  jag vill inte, Jag vill, jag vill inte, jag vill, jag vill inte, jag vill,  jag vill inte..

 
(lag SM 07, haha)

God Morning Sunshine

Nu har de kommit. Drömmarna. Drömmarna som alltid kommer när jag har viktiga tider att passa. Lektioner som jag absolut inte får missa eller ännu vätte, flygplan som jag absolut inte får missa. Jag drömmer att jag försover mig, glömmer saker, hittar inte, måste gå på toaletten eller kommer helt enkelt inte till stället jag ska till eller kommer inte in i byggnden. Det slutar alltid med att jag missar lektionen, planet eller vad det nu kan tänkas vara och massor av preblem uppstår. Det är lika skönt varje gång klockan ringer på morgonen och man inser att allt bara var en dröm. Idag var första gången på länge jag inte behövde snooza alls.

Om att vara trött

Sitter här på en pinnstol och fantiserar om hur mjuk och skön min säng är där inne. Kan känna mitt huvud sjukna ner i kunnden och mina trötta ögon slutas och sedan försvinna in i drömmarnas värld. News flash: Sova är så himla skönt när man är trött..

Jaaag schåååva nuuuuZzzzzz....

Landskronas stolthet?

 

Buhu, Landskrona BoIS på sjätte plats efter sex omgångar (i SUPERETTAN). This is not what it's supposed to look like. Or is it? Jag menar BoIS brukar ALLTID ligga bra till under våren och försommaren sen går det oftast år helvete. Kanske är dags att bryta den trenden i år? Jag är sugen på att gå på fotboll så jag tycker BoIS kan börja jobba sig uppåt lite så det bli lite folk på matcherna. Ta sig upp i Allsvenskan igen. Det var tider det. Allsvensk fotboll på Landskrona IP. Ta mig tillbaka. Men ränderna suddas aldrig ut. BoISare for life.



WOOOOW

Nick sa precis att jag hade jättesnygga ben.. WHAT!?!? Didn't see that one comming, but thank you Nick!!

Charles Manson

Har i uppdrag tills på torsdag att skriva en uppsats om boken "Helter Skelter" som handlar om morden utförda av Charles Manson och hans "Familj". Väldigt intressant är det. Har precis kollat på filmen som gjordes 2004. Charlie spelas av samma snubbe som är Daniel Faraday i "Lost". Han gör det galet bra. Vilka skills man behöver för att kunna spela en sån roll.

Imponerande att se och läsa hur hans lyckades hjärntvätta sin "barn" och få dem att vekligen tro att han var jesus. Han var ju egentligen bara en galen snubbe som ville ta över världen och låta alla andra göra jobbet åt honom. Läskigt hur mycket antalet anhängare ökade under hans tid i fängelse. Usch, läskigt är det.


Nick på topp

T - There is food in the fridge
N - Do you think I'm a guy who can just inhale food? I just ate.
T - Yes I do
N - Asian people always expect people to eat all their food


Rrolit, Roolit

Har aldrig riktigt gillat Alex Schulman, därför har jag inte heller gett mig tid att läsa hans blogg. Fram tills idag. Jag har missat något. Man behöver inte gilla snubben för att tycka att hans texter är roliga. Fnissade ganska ordentligen när jag läste denna --> http://www.1000apor.se/blogs/alex/nu-aer-jag-elak-igen#comments Jag tycker det är så kul att man kan komma på sådär random saker när man sitter och skriver. Det var ju iofs en krönika för aftonbladet så lite tid har han väl lagt ner men ändå. Jag ska jobba på det. Jag vill också vara roolig.

Mammor är förjävla bra

Pappor också såklart fast på andra sätt. Idag har jag valt att ta upp mammor.

Nu har Tittis mamma (+pappa och bror) varit hos oss i nästan en vecka. Vardagen har genast blivit lite lyxigare. Hon fixar med disken och plockar ur diskmaskinen, skivar frukt och lägger i portionspåsar i kylen, ser till så att vattenförådet är påfyllt och bjussar på mat. Mammor är så gulliga för de lägger ner tid på att lyxa till vardagen. Dessa fruktpåsar allså. Fyllda med två olika sorters meloner och mango. Ofta jag hade orkat ta tag i ett sånt projekt? Inte ofta man köper hem sån frukt heller för det är ju dyrt.

Det kanske inte ska bli så dumt att flytta hem i alla fall? När kylskåpet alltid är påfyllt, toapappert tar aldrig slut (nästan) . det är städat på toaletten och maten blir lagad.

Jag fasar lite för att flytta hem igen. Det känns som ett steg tillbaka. Man är ju van vid att kunna ta allt i sin egen takt och göra saker när man själv känner för det. Men mamma kommer nog gilla att jag kommer hem. Eftersom jag är van vid att tvätta och städa och fixa i köket (även om det inte inträffar lika ofta som när en mamma gör det) så kommer jag nog fortsätta med det när jag kommer hem.

Samtidigt längtar jag efter min alldeles egan lägenhet. Men var, när och hur?

Jag som kallade mig ett BoyBand fan

Oscar har helt rätt. Det var Backstreet Boys som gjorde "I want it that way" och INTE Westlife. Lite pinsamt att man har fel kan tyckas. 1999 var jag på Backstreet Boys konsert i Skandinavium och jag har tre av deras skivor.Jag äger även en Westlife skiva (eller två). Man kan ju tycka att jag borde veta vem som har gjort vad.


16 dagar....

Pappor är konstiga och mormödrar är roliga (och Nick)

Min pappa alltså.. Han ganska så otrolig. Han kräver min fulla uppmärksamhet om chattar på FB. Han blir galen om man inte svarar på två röda. Sen hans kommentar på inlägget om Tittis hatbrev "Detta låter som ens storm i ett vattenglas"? Okeeeej..

Nick sitter här och improviserar en egen text till Westlifes "I want it that way" Sjukt underhållande.

Min mormor skrev mail till mig precis. Hon tyckte jag var lite lat som sover för länge om dagarna. Sen sa hon att hon också skulle bli bloggare. Fatta vad coolt det hade varit. Hon kunde bli den första stora mormorbloggaren. Fräckt.

  
Pääppa                                                     Mormor                                                      Nick

Gimme Gimme More

 

Kan inte riktigt sätta ord på detta men jag ska försöka

Jag har nämt detta innan. Mina kära roomie Titti skrev ett lite provocerande inlägg in en kille här i SB. Killens kompisar kan tydligen inte rikigt släppa detta. Elaka och rasistiska kommentarer stömmar in på löpande band. Det är inte sällan det påpekas att Titti ska skaffa ett liv. Titti har EN gång skrivit om någon annan (förutom Rae) på sin blogg. EN gång. Nu undrar jag vem det är som har inte något liv, är det Titti eller är det mr. X (eller vafan ska jag kalla hon det för? alla vet ju om detta, Alex Kakela heter han) Han och hans vänner tar sig tid och skaffa ett fejkat konto på Facebook och skriva ett låångt mail till henne som lyder:

Simba Lion <------- Bara att döpa sig till detta?!?!
den 10 maj 05. 14

Kära människa.
Du borde växa upp och skaffa dig ett liv, din blogg är ingenting mer än en fjortisblogg där du skriver ner idiotiska skämt som jag och mina vänner skrattar åt varje gång vi kollar den. Att du tjänar pengar på den är bara ett skämt och att du fått läsare så är det bara ett tecken på att du har fått fler folk emot dig. Gumman det är ingen här borta som respekterar dig mer.
Hur kan du ens använda dessa svenska orden på detta viset och skriva ner dem i din fjortisblogg. Personer som du borde inte ens befinna dig här i Santa Barbara för att folk som immigrerar till sveriger hamnar ju mest i sverigers mest tragiska ställe, smålands småstäder där folk inte har något liv, du har tur lilla gumman att du ens har råd att komma hit till Santa Barbara. Visst är det en tragiskt tanke att de släppte in dig i detta land och att vi har fått en hycklare som dig i santa barbara.
Att du inte har något vettigare för dig här borta än att observera Alexander, vi tror nog du är lite kär i han, och inte våga säga detta till honom. Det är lite pinsamt att du inte har något vettigare liv i Santa Barbara att berätta för dina vänner hemma i Sverige än om Alexander och hans utseende och hans ögon. Det där med ögonen, du verkar ju inte heller se så mycket-
Detta är bara pinsamt, du är pinsam så sluta upp med ditt bloggande och lägg ner! Du är bara tragisk och lika så din blogg, vi skiter fullständigt i hur ofta du rakar dina ben din blåsta flicka.
Du borde åka hem och inte komma tillbaka. Ta åt dig av detta nu, få detta inprintat i din skalle att du inte är välkommen till några fester, att du inte är välkommen att ens titta på oss och att du är inte välkommen att hälsa på oss. För du kan räkna med att i våra ögon så är du ingeting mer än en parasit som lever på andra människor.

TACK!



Om nu Titti är en obetydlig och mindre värd människa varför lägga ner tid på detta? Har de inget bättre att roa sig med och varför har hennes ord om Kakela satt sig så hårt i dem, hennes ord är väl ingenting värda ändå? Eller?
Sen kan man ju undra vilka fester hon inte får gå på och vilka människor hon inte får hälsa på, det finns ju ingen avsändare. Titti vågar i alla fall stå för vad hon säger.

Fast freddarna gör den bättre tycker jag..

Det blev en skål med flingor som jag fick hämta själv och ett Family Guy avsnitt.


Still in bed

Kl 9.00, 9.09, 9.18, 9.27, 9,36, 9.45 och 9.54 har min klocka ringt nu på morgonen. Detta var itne första gången. Ingen BEHÖVER snooza i 54 minuter men det är något jag gör varje dag i alla fall. Vad är detta för trams kan man ju undra? Men jag har vekligen blivit en nattuggla sen jag kom hit. Det optimala för mig nu hade varit om någon kom in med frukost på sängen till mig och att jag kunde slänga i en bra film. Livsnjutarfasoner. Hur ska det gå när jag ska jobba i sommar och jag ska vara med pappa på jobbet klockan halv 7 (40 min bilfärd först). Tänk hur det kommer bli när jag ska köra dit själv. Då börjar jag inte förän 8 i alla fall.

Något helt annat... Jag åker hem om 17 dagar

V for Vendetta

Pappa och Christian kan hålla sina åsikter för sig själva. Sjuuukt bra film tyckte jag.

"Remember, remember the 5th of November, the gun powder treason and plot. I know of no reason why the gun powder treason should ever be forgot." -V


Falsksång

Det är underbart att promenera hem själv med Ipoden i öronen och sjunga för allt vad man är värld. Gatorna hem till mig är alltid tomma på människor så man beöver inte vara rädd för att någon ska höra en. Och om någon skulle göra det, so what? Det kan jag bjuda på. De får ju sig ett gott skratt när de ser mig skutta omkring och sjunga falskt.

När Johan Glans förvandlades till Borat på skärmen sänktes standarden ordentligt och det var ett tecken på att det var dags att gå hem tror jag. Fick i alla fall tillbaka all energi på vägen hem så nu ska jag sätta mig och kolla på V för Vendetta. Jag är nog den enda i hela världen som inte har sett den. (Vi kan bocka av den på listan då Christian).

 

Ju mer vi är tillsammans

Eller? Promenad på stan ledde till krig mellan Joppi och Leo. Vem som vinner får vi väl se när kvällen är slut. NU blir det underhålling i form av Johan Glans, World Tour of Skåne. 

Glömde berätta en sak som hände igår. Jag tappade min mobil i taxin på väg till IV. Märkte det när jag kom hem. Då ringde jag till telefonen och taxichaffien svarade. Han frågade vart jag var och jaf sa på state street. Tio minuter senare stod han utanför med min mobil. Hade en svensk taxichaffis gjort det? No Way.

Pussss


KOLLA DETTA

Titti är så söt. Kolla vad hon skrev om mig på sin blogg http://ttforlife.blogg.se/2009/may/min-roomie.html#comment (länken sysns inte men den finns där)


Ett exempel på kuligheter i vardagen

 

Dålig humor

Visst är det underbart ibland att skratta åt saker som egentligen inte är kul. Bara fnissa konstant. Jag är expert på det, speciellt när jag är lite trött. Man blir glad plus att ett gott skratt förlänger livet. Shit vad jag kommer leva länge. Man borde köra en Hakuna Matata livstil, sjunga lite va nöjd med livet som vi lever här och bara vara löjligt glad ibland. Visst är det bara att vara allvarlig men alla borde försöka loosen up a little bit from time to time. Livet är for kort för att sura.

 

Härliga Söndag

Morsdag idag. I LOVE YOU MOM <3

Sovit i en knakande bäddsoffa inatt. Kommer nog ha svårt att gå tillbaka till min säng i sverige som också är en bäddsoffa efter ett år i min underbara säng jag har här. IKEA time kanske? Men vad gör det att man sover lite dåligt när man får våfflor till frulle tillsammans med sina vänner och lite MTV på morgonen? Ingenting om du frågar mig.

Nu ska jag bara get my shit together (aka städa) sen ska vi förhoppningsvis göra denna söndagen till ngt mysigt och ev bio ikväll!

Branden är näst intill över, det är bara ett fåtal hus som fortfarande är under evakuering. Men över 8700 acres har brunnit jämför med 2000 under Tea-Fire förra terminen.

Nu en låt som jag har gått och nynnat på hela morgonen.

Tomt på kontot

Eller ja, kanske inte med en hel del shopping har det blivit. Närmare bestämmt:
-Två bh:ar, fem par trosor och en väska på Victora Secret (VS TILLSVERIGE NUUUU)
-En t-shirt och headphones på Urban Outfiters
-Fodral till min Ipod och pengar till mobilen på Radio Shack.

Thats a total of: Haha, I'm not gonna tell you!!

Har lyssnat på The Killers under hela min shoppingtur. FY BUBBALN vad bra de är!!


30% contained

Ja det går ju framåt med project "Stop the Jesusita Fire" men vi är ju långt ifrån där.

Själv funderade jag på att ta mig ner i stan och shoppa lite saker som jag har lovat mig själv innan jag åker hem. Och fylla på mobilen.. Det ska bli så skönt och komma hem och slippa detta kontantkortsdrama. Det är fruktansvärt frustrerande att inte kunna ta emot samtal och sms bara för att man inte har haft läge att fylla på mobilen. Men jag har ju läge nu om det inte luktar för mycket rök utomhus.

Dagens tune


Hyllning

Min kära roomie Titti har lyckats. Hon filosoferat fram och tillbaka på vad hon ska skriva om för att få sin blogg lite populärare. Utan att tänka på det lyckades hon. Hon skrev ett enda provocerande inlägg om en kille här i Santa Barbara. Hon startade ett litet krig kan man säga. Hon är fått folk som älskar henne och folk som hatar henne. Hon är smart nog att spinna vidare på detta. Att provocera. Hennes besökare har ökat drastiskt. Jag vet att Titti kan stava och jag säger inget om hennes särskrivningar för det kan f*n hända alla. Fortsätt som du gör Titti. Du kommer bli stor. Sen skulle jag vilja säga till alla hennes läsare att de borde lägga ner sina rasistiska kommentarer för det hon skriver har INGENTING att göra med var hon kommer ifrån.

LÄNK FINNS HÄR --> 
http://ttforlife.blogg.se
 
I vote TT for president =)

Wonderful Day

Vi tog som sagt vårt pick och pack och satte oss i Nicks bil och körde till Malibu Beach. Vi har haft en perfekt dag bortsett från att Ralle inte fick plates i bilen. Men vi visste att han var i tyckt förvar i IV i alla fall. Dagen har bestått av en massa sol, bok, skimboarding, beachtennis. Kvällen av kinamat, starbucks och Nordstöm outlet. Hittade in underbar klocka för endast 40 dollar. (nedsatt från 95 dollar).

Nu ska ni få se bildbevis på vår underbara dag.

  
Fågeln bajsade på Leo
  
 
 Min nya klocka ♥♥♥

ByeBye Smoke, HELLO Malibu Beach

Nu sticker vi ifran denna rokiga stad och beger oss till Malibu Beach och solar och spanar efter kandisar istallet. Vad tycker ni om den planen? Jag gillar den i alla fall..

Hors senare <3

Booo

Sräckfilmer kan då aldrig vara lagom. Antingen skrämmer de skiten ur en och riktigt trycker ner en psykiskt i flera dagar efteråt eller så är det världens B film. Den vi ar sett ikväll hamnar vekligen under kategogi nr 2. Filmen "Boo" var ju inget att hänga i julgranen direkt. Dåliga skådisar och specialeffekter. Ingen man kommer drömma om kanske.

Kan någon snälla göra en lagom skräckfilm som är bra gjord och man blir rädd under tiden man ser filmen man har möjlighet att släppa det sen.


I övrigt kan jag säga att det har konstaterats att detta är den värsta krisen de ar haft i Santa Barbara på 25 år. Som tur är (för oss) så sprider sig elden (och röken) åt andra hållet för tillfället så vi ska nog klara oss inatt också.

Nu ska jag ta en samarin för min onda mage sen är det sängen som gäller. Hoppas man inte dör av värmeslag under natten.

PUSS

Okej, nu RÄCKER det..

Nu är det faktiskt inte roligt länge. We are soso over this. Nu pratar jag inte om kriget som pågår i SB för det tycker jag är väldigt underållande men ELDEN, den är vi trötta på. Röken är tjock som bara den och det sticker och svider i ögonen när man går utanför dörren. Det är svårt att hålla lukten utanför huset och det är fruktansvärt svettigt här inne för vi har ingen AC (ska ringa henne kanske? Mohaha). Det känndes även som man hade svalt ett askfat (med aska) efter trippen ner för State Street.

Nej nu ska vi göra något roligt av denna kvällen som vi bara kommer spendera inomhus i vilket fall.

FIRE, we can still have fun even if you are bothering everyone like hell, so you can stop playing around. WE HATE YOU!

I'M DONE

Skickade precis in mitt researchpaper. En stor tyngd lättade från axlarna. Blev väl sådär nöjd men nu är det gjort i alla fall! En timme vid poolen nu innan skolan kanske? Yeeah!

 
Ja, såhär ser det ut där jag bor.. HIHI

Ny dag, nya lågor

Johanna och Leo blev evakuerade igår så inatt har de sovit här. Evalueringsområderna ser ut på samma sätt som de gjorde på bilden jag la upp igår. Men vinden har helt vänt nu så nu går röken norrut.
En sak är säker och det är att jag är trött på detta nu så jag skulle uppskatta om de bara kunde släcka skiten nu!

Branden och att skriva färdigt det sista på mitt researcharbete är det enda sm får plats i mitt huvud nu så inlägget blir inte roligare än såhär just nu.

Puss
 

Mamma, kom och håll mig i handen..

Bor nu officiellt i Evacuation Warning Area.

J*VLA ELD, GO AWAY!!!


I räddhetens tecken gick jag ut och kollade igen. Det luktar inte lika illa längre och vinden blåser lite mer söderut nu och röken går inte rakt över mig längre. Skönt. På FB rapporterar dom om att det skulle vara 42 grader varmt här nu. Kan nog stämma.




Två moln hopar sig..

Det ena är ett rökmoln. Elden har tydligen tilltagit eller något för röker skymmer i detta nu vår vackra underbara sol.

Den andra molnet är ett trubbelmoln skulle man kunna beskriva det som. Istället för regn så är det fyllt med MASSOR av drama. Samtidigt som man tycker det är lite spännande och stå vid sidlinjen och titta på så har jag ju trots allt valt en sida att heja på. Då övrgår känslorna av excitement som man får från ett hejade crowd omkring sig till lite allvar. Men vad ska man gröra vi går ju trots allt på college..


Knäppte lite bilder under tiden vi hade strömavbrott och intenet var nerlagt..



 

Nyhetsbrist

Man märker när det är nyhetstorka i Sverige. Aftonbladet slår till med rubriker som "Du Blir Vad Du Äter - Vad hände sen?". Who cares?

Gomorron

Fast att helikoptrarna hade rusningstrafik precis ovanför vårt tak igårkväll när jag gick och lade mig och fortfarande har det nu när jag vaknade så har jag sovit som en stock.

 
Om man kollar på denna kartan borde man kanske vara lite mer orolig. Men om man tänker på hur många hus som måste brinna ner innan det kommer till mitt hus så känner jag mig ganska så lugn. Barndmännen har ju jobbat på det hela natten så det börjar säkert få det under kontroll. Två sek ska bara gå ut och kolla hur rökmolnet ser ut jämfört med igår..

Ameen det ser ju bra ut.. Bra jobb firefighters!
I övrigt kan jag rapportera om ännu en varm och solig dag i SB så nu är det bara att skriva färdigt researcharbetet så man kan schteeka vid poolen sen!

Puss

....

Rae spelar Keith Urban
Hanna tänker på sin mamma

College Fenomen?

Nu brinner det, då är det dags att ta fram alkoholen! Eller? Var kommer detta fenomen ifrån kan man fråga sig. Det är mer än en av mina Facebookvänner som har dragit denna slutsatsen. Jag inte förstå.


A Smokey Sky and Ash Rain

Allt utomhus är helt gult. Solen lyser nämligen genom rökmolnet. Allt det helt konstigt ut. Från vårt kan man se hur röken reser sig bakom kullen. Undrar hur långt borta den är. Känner att jag bor lite sämre till denna gången om man jämför med när det brann förra terminen.

 


Nu borde jag nog inte gå ut mer idag och andas in dessa giftiga röker och få mer aska i ögonen..

You Go Girl

Denna dagen SKA jag vara effektiv. Detta ska blir en "spurta-med-researcharbetet-dag". Kul? Ungefär lika kul som att vänta i en lång kö på banken eller att köpa toalettpapper men det måste göras. Men efter varje skriven sida ska jag unna  mig en stund i solen vid poolen. Hoppas det är morot enough.

Later my friends!

 

"Americans don't like smart people, they elected Bush twice"

Family Guy är bara för roligt. Kan inte förstå att jag inte tyckte det innan. Men jag behövde väl lite tid att lära känna karaktärerna. Stewie Griffin for president.

Edward Cullen har fått competition. Chuck Bass alltså. Så söt han var i senaste avsnittet.
-Why did you say that?
-Because I love her and I can't make her happy.



  

Tack!

Tack för alla gratulationer.. Det värmer! Tack speciellt till Johanna för det fina du skrev. Du är bäst!

Så nu är man vuxen alltså. Eller? Känner inte mig speciellt vuxen, men det kommer kanske. Man kan ju hoppas att tonårshy och andra jobbiga tonårsgrejor försvinner nu när 19 blir 20. Men nu kanske man inte kan skylla på att man är "ung och dum" längre? Kanske inte min grej att vara ung och dum direkt men det har ju hänt.

Men tänkt om det hade hänt mig något (bra eller dåligt) och jag hade hamnat på aftonbladet så hade det inte längre stått "tonårstjej vinner 20 miljoner på lotto" utan det hade stått "ung kvinna vinner 20 miljoner på lotto". Kommer ihåg när man var yngre och tyckte att de som var 20 var ju hur vuxna som helst. Jag känner inte att det år så stor skillnad på mig nu och när jag var 16. Men om jag har förstått det hela rätt så kommer det alltid att fortsätta såhär. Att man känner sig yngre än vad man är.

Det är lite läskigt att tänka på att mamma var bara ett år äldre än vad jag är nu när hon fick mig. Det har börjat bli okej och inte speciellt shockerande när tjej i min ålder skaffar barn. Jaa, jag är ju trots allt halvvägs till 40 nu.

Aldrig mera tonåring

Jag vill gratulera mig själv på 20-årsdagen.
"Tack, tack"

 

Grejen med Sverige

I Sverige har jag min familj och vänner. När man har varit borta en länge tid inser man riktigt hur viktiga de är.
Det är i Sverige jag har växt upp. Det är där jag har lärt mig det mesta av det jag kan och det är där jag har skaffat mig en uppfattning om saker och ting och skapat mina egna värderingar. I Sverige har vi traditioner som jag har växt upp med och uppskattar väldigt mycket.

Sverige, precis som alla andra länder, har sina problem. Men i det stora hela har Sverige ett fungerande och bra system. Det är inte överbefolkat och de flesta har det bra. Även om många svenskar känner att de hade kunnat leva utan de tråkiga vintrarna så lovar jag att årstider hade man saknat om man hade varit utan dem. Tänk att aldrig få se hur hela landet vaknar till varje år i April och alla människor bara lyser upp och sprudlar av glädje.
Vi får heller inte glömma bort att Sverige har underbart vacker natur. Vårt avlånga land kan erbjuda allt från höga berg i norr till stora slätter i söder samtidigt som vi har skärgård och skogar.

Att vara borta från Sverige en längre tid sätter saker och ting i perspektiv. Visst finns det saker som vi svenskar skulle må bra av att lära oss av amerikanarna (som att vara lite trevligare mot främlingar) men framförallt finns det saker som man i vanliga fall tar för givet som man nu har lärt sig uppskatta väldigt mycket. En amerikan kanske inte hade sagt att livet i Sverige är bättre men jag tycker det. Men det är ju för att det är mitt sätt och leva och se på saker. Jag kommer aldrig ångra eller glömma min tid här för detta året har varit underbart men jag hade aldrig valt att bosätta mig här i resten av mitt liv. Jag vill leva, jag vill dö i Norden.


Now I get the idea

Idag är det någon annan som har fest i grannhuset. Dom hörs ganska mycket. Nu börjar man få grepp om vilket liv vi måste ha fört igår. Men man fyller bara 20 en gång och jag ångrar det INTE.


 
                                                                  ♥
 
                                                              BÄSTA

Tack för igår <3



TT's video från gårdagen..

Ni anar inte

Som det kanbli. Det suger att bo i lägenhetskomplex ska ni veta. Grannar som hatar college studenter klagar och påstår att detta inte är lsla Vista (IV) så nu får man inte fylla 20. Det skiiiiter jag i. Jag har haft fler gäster än tanten har haft i hela sitt liv. Så det så. Hon är bara anundsjuk. Kul har jag haft i alla fall och alla Barbies och Kens har varit så snygga. Jag är i alla fall nöjd. Visst är det det viktigaste?

Pusss

2nite

Ska ha en massa Barbies och Kens på besök ikväll! Ska bli mökke trevligt!

Så nu ska jag städa och sånt annat kul man måste göra innan gästerna arrives!
Pusss

Det här med bloggen

Alltså nu sitter jag här brevid TT och kollar när experten jobbar. Hon har gjort sin blogg stört snygg. Det vill jag också! Ska man ta denna kvällen till detta? Om jag har förstått det hela rätt så tar det en j*vla tid. Men det hade varit så himla kul..

Tvätta vs. fixa bloggen?
Hmm vi fixa bloggen.. Nu får blunda i någon timme nu!
Puss


Jaa, jag får jobba på det lite till för länkarna syns ju inte och dyligt men nu är jag fööör trött.
Gonatt på er <3