Long time no see

Första gången jag sitter vid en dator sen i torsdags. Det har faktiskt varit rätt skönt om jag ska vara ärlig. Hade tänkt mobilblogga men jag märkte ju snabbt att det inte fungerar så bra. Jag förstår vekligen inte varför samma inlägg bli publicerade typ 20 ggr i rad. Jag har ingen aning om varför eller vad jag ska göra åt det. Det är mitt IT-problem för närvarnade. Någon som mobilbloggar som har ett tips kanske?

Sen sist har jagt hunnit klippa mig och göra slingor, dricka drinkar på Helsing med Sandra och Lisa i Helsingborg, varit på Gekås i Ullared, firat Antons 20-årsdag och haft en lugn och skön söndag med en hel del kriminalfilmer. Ni MÅSTE se Huss, och Johan Falk filmerna. Speciellt de sistmända, för fy bubblan vad bra de är. Förmodligen det bästa svensk filmindusti har gjort på mycket, mycket länge.

För er som inte har varit på Gekås i Ullared tänkte jag måla upp en bild för er hur där ser ut en lördag efter löning. Tänk er en motorväg utan mitträcke. Ingen kan högertrafik. Det finns inga på- eller avfarter, bara vandliga svängar. Man får parkera. Man får dubbelparkera. Man får tvärstanna och titta på intressanta saker. Så går det till med alla miljoner kundvagnar som rör sig i varuhuset. Jag tycker lätt att det är värt att åka dit för saker och ting är ju mycket blligare där än i vanliga affärer. Tex, trepack trosor kostar minst 120 spänn på H&M men endast 40 på Gekås. Men aldrig, aldrig att jag åker dit under en lönehelg igen. Glöm det.

Hej alla solstrålar!

Nu är det äntligen fredag och jag känner mig väldigt pigg eftersom jag gick och lade mig tidigt igår.. jag är också väldigt förväntansfull för jag ska nämligen till frissan efter jobbet.. ska bli sjukt kul tycker jag! just nu sitter jag på jobb och gör ingenting medans jesper gör en övning på datorn.. det är ugnspannkaka i matsalen idag och jag längtar.. på högstadiet och gymnasiet förpestade dom alltid dom med fläsk så jag fick äta potatisbullar istället.. ingen rättvisa alls.. men så är det inte på denna skolan så idag ska jag njuta! vi hörs mina vänner :)

Jag är tråkig

Denna eftermiddagen har jag varit en tråkig människa. Noll humor, lätt irriterad, trött och tradi helt enkelt. Usch, nu ska jag skona min familj från min sura nuna och gå och lägga mig. Fast att klockan bara är nio.


Det är inte alltid det man tror att det är

Jag var ute och gick med Emmeth för en stund sedan. När jag hade plackat upp hans bajs en sån där snitsig svart påse såg jag mig om efter en papperskorg, det är ju inte jättekul att gå med den påsen i handen. En bit bort ser jag en typiskt grön papperskorg som står längs cykel-/gångbanan som jag går på. Perfekt. Jag kollar på emmeth någon sekund och när jag tittar framåt igen då har min papperskorg börjat röra på sig. Min papperskorg var tydligen en liten tant i lång grön kappa.

Världens Viktigaste Yrke

Förr i tiden, alltså innan det man kallar dagens samhälle, var det föräldrarna som lärde sina barn vad de behövade kunna för att ta över gården, skomakeriet, snickeriet eller vad det nu var frågan om. Så fungerar det dock inte idag, i det som vi kallar dagens samhälle.

Fem dagar i veckan skickar föräldrarna sina barn till skolan med tron om att barnen ska lära sig saker. Förväntningarna är dom att efter nio eller tolv år så har barnen lärt sig allt de behöver för att klara sig vidare i livet. Alltså har lärarna världens viktigaste jobb. Vissa kanske tänker att jag har fel och påstår att tex läkare, poliser och barndkåren är viktigare för de räddar ju faktiskt liv. Men NEJ så är det inte. Dessa personer som får de viktiga jobben måste ju först gå i skolan. På samma sätt som du i ettan, tvåan och trean får de kunskaper (läsa, skriva räkna) som behövs för att du ska kunna lära dig andra saker (historia, politik, naturvetenskap osv.) får du genom hela din skolgång den kunskap som behöva för att du ska kunna ta dig vidare i livet.

Lärarnas största och viktigaste uppgift är att ge barnen denna kunskap. Samtidigt ska dem se till så att alla barn mår bra, hänger med i skolan, planera, ha bra kontakt med föräldrarna, vara en bra förebild, reda ut bråk, hålla koll på vilka barn som har speciella svårigheter och individuella behov, ha någon sorts koll på att barnen även har det bra hemma, gå på pedagogisk afton, hålla i utvecklingssamtal, vara uppdaterad om utvecklingen inom läraryrket osv, osv.

Min mamma är lärare och jag har ju sett hur mycket hon sliter (fast hon älskar sitt jobb måste jag understryka). Jag jobbar själv för tillfället inom skolans värld och lär mig massor varje dag. En bra lärare är a och o för att barnen ska få en bra framtid.

Tack alla lärare, för att ni finns. Ni är väl värda era långa sommarlov och om jag hade fått bestämma hade just ert yrke varit det mest välbetalda yrket.


What's going on?

Jag kom precis på mig själv med att inte ha den blekaste aning om vad som händer i världen. Keine Ahenung liksom. Jag kollar aldrig på nyheterna och vi har ingen tidning så den läser jag inte heller. Jag pendlar inte till jobbet så jag har ingen tillgång till en Metro. What to do? Klockan sex kan jag ju inte kolla på nyheterna för då tränar jag i stort sett alltid på vardagarna. Kanske ska börja käka fulle till nyheterna kockan sju? Ja, det får vi prova. Håll tummarna för mig att jag inte slår över till vakna med the voice istället.

I
Have
To
Do
This

Min favoritreklam just nu


Jag behöver Dig

Jag behöver dig som antingen har ett x antal tusenlappar som ligger och skräpar, eller möjligtvis dig som kan det här med datorer och vad man ska göra för att få dem att fungera som de ska, och helst med en hastighet som inte kan jämföras med den som erbjöds 1900-frösihjäl.

MVH
Desperat ägare till katastrof-dator


Anna Anka och i-landsproblem

Vår box till TV:n där nere slutar fungera med jämna (och korta) mellanrum. Både jag och Frida blev måttligt irreterade och började gnälla och gorma. Hur befogat var det när vi har två TV-apparater till på ovanvåningen? Inte befogat alls. Bortskämda eller vad?

Nu ska jag sluta med detta och ägna all min uppmärksamhet till Anna Anka, Sveriges nya irretationsobjekt. We all love to hate her!

You should be the Leading Lady in you own life for christ sake

Det är viktigt att ha ett stort hjärta som rymmer många fler än sig själv. Det är viktigt att kunna känna medkänsla. Det är viktigt att visa respekt och acceptera andra som de är.

Men du är också viktig. Det är viktigt att du vågar ta plats och respekterar dig själv. Det är viktigt att du kan ignorera de människor som inte ger dig den respekten och förståelsen som du förtjänar.

Sträva efter dina drömmar och mål. Kom ihåg att du kan göra vad du vill bara du vågar satsa helhjärtat. Glöm inte heller att ta vara på vägen fram till målet. Var tacksam för allt som du annars tar för givet. Det är inte okej att trampa över någon annan för att komma dit du vill men i vissa situationer kan en och annan knuff vara befogad.

Gör det du vill men gör det på ett sätt som alltid berättigar dig att gå med huvudet högt.


MÅSTE ha!!


The Dreams I Dream, the Songs I Sing

Vilken fantastisk vistelse det var på gården utanför Ystad. Först en kväll med god mat, mycket snack och catching up sen en helmysig dag med hästarna och Sara. Kameran användes flitigt och jag tänkte dela med mig några av godbitarna.

      
    

Ensamma på en gård utanför Ystad

Jag, Sara, en morrande hund, 5 halvskabbiga katter och 15 hästapollar.

Även om jag hela tiden försöker få detta till den perfeka början på en skräckfilm är Sara inte helt med mig, haha. Vi sitter i alla fall här och myser och snackar skit. Idol, Dirty Dancing och nu är det MTV Video and Music Awards som surrar i bakgrunden, fast mycket av det hör vi inte.

Måste berätta om mitt lilla missöde. Sista chansen i Idol alltså. Världens sötaste kille gör värsta kontaktannonsen i TV and I'm hooked. Jag var bara tvungen att leta upp honom på facebook. Långt skott jag vet men man kan väl alltid chansa? KLART EN SÅDAN KILLE SKA VARA UPPTAGEN! Åhh......

Katalogväder

Visualisera följande: Det är augusti, sommarvarmt och härligt. Den nya H&M-katalogen har precis kommit och du sätter dig vid köksbordet och bläddrar igenom den lite casual sådär. Även om du njuter av sommaren för fullt känner du ändå att det ska bli mysigt med koftor, raggsockar, tights och benvärmare. På bilderna i katalogen går de snygga tjejerna på härliga skogspromenader eller har picknick i höstsolen. Vädret ser ut att vara friskt och skönt men tillräckligt varmt för att du inte ska behöva ha någon tjock jacka utan det räcker med din nya gosiga kofta och en ny snygg mössa på huvudet. Då kommer tanken på att man aldrig kommer att få se ut som henne i katalogen. Det är ju aldrig det perfekta höstvädret. Vanligtvis så går sommarvädret direkt över till ösregn och snålblåst.

MEN som ni kanske har märkt är det inte så detta året. Vädret har gradvis blivit kallare och friskare men solen har hållt sig kvar och vinden sig borta. Personligen tycker jag inte att september kan bli bättre än såhär i vårt avlånga land. Den friska luften, de härliga färgerna som utger detta katalogväder är helt perfekt. Jag njuter till fullo!

Jag hoppas att jag ska få fortsätta gå i de mysiga höstkläderna ett tag till innan jag måste täcka dem med jackor.

I helgen ska jag ta med mig min (läs morsan och syrrans) systemkamera och åka ner till min kära vän Sara i Ystad där hon för tillfället jobbar som hästskötare. Jag ska knäppa några fina höstiga hästbilder det vill jag lova.

Can't wait <3

Anmäld!

Nu har jag precis varit inne på studera.nu och anmält mig till:

Journalistvetenskap 1, vt 10, Stockholms Universitet (JMK)

Kandidatprogram i Geografi, vt 10, Stockholms Universitet

Medie- och kommunikationsvetenskap 1, vt 10, Stockholms Universitet (JMK) 

FY FAN VAD BRA DET KÄNNS!

Perspektiv?

Jag kommer cyklande på cyklebanan i stan när en tant går över gatan. En bil från varje håll stannar snällt och släpper över henne, sedan stannar hon och väntar på att jag ska cykla förbi i tämligen låg fart innan hon går över den lilla cykelbanan till sina vänner som sitter på bänken. Då hör jag henne säga:

- Det är ju LIVSFARLIGT det här..

Jag hinner precis stoppa mig själv innan jag utbrister
- HA!! Du har då aldrig varit i Bangkok..

(Ehm, förresten I think you had to be there to understand that this was a stupid situation och att det inte är jag som är stupid nu när jag återberättar den)

Längtar till den 30 september

Då kommer nämligen säsong 4 av Prison Break ut och I'm so excited! Har spenderat en stund med att kolla in extramaterialet till de tre första sängerna nu. Det tyckte jag i alla fall var underhållande. Sen brukar man iofs kunna bli underhållen av i stort sett vad som helst när man är sjukt och inte har ngt bättre för sig. Hoppas i alla fall att jag har orken att gå till jobbet imorgon.

Funderar på om jag har något ner vettigt att tillägga men jag tror inte att det är fallet. När man bara är hemma och gör ingeting går ju inte hjärnan på högvarv precis. Inte min i alla fall. Så nu blir det mat och en bra bok.

Hoppas att jag är lite mer på g nästa gång ni hör ngt från mig.
PUSS

Då&Nu

Augusti 08 till maj 09 hade jag det såhär (inte enbart kanske men ni fattar vinken) http://www.blog.sbnightlife.com/2009/09/sbnightlife-tv-episode-17-is-iv.html <--------
Fatta att det var verkligen såhär.. Som man ser det i en film och sjuuukt kul!

Nu sitter man på en datastol i Landskrona och bloggar. Sjukt tillråka på allt. Varför skulle året gå så jävla fort? Jag vet att jag inte hade velat åka tillbaka, det är inte det, men ett år hade väl i alla fall kunnat få kännas som ett år. Time go get over it, I know. But NEVER forget. Men det är inte så lätt.


Hotter then ever

Gossip Girl hade säsongspremiär i USA igår och självklart kunde jag inte låta bli att titta på det rykande heta avsnittet. Kärleken, intrigerna, lögnerna och de hetaste kläderna, en perfekt mix till det perfeka serien. Farmförallt måste jag säga att skådisarna (spec Ed Westwick såklart) var hetare än någonsin. Jag fick riktigt koncetrera mig för att inte brista ut i skratt/skrik/fnissande och naawande. Can't wait til next week.

You know you love me, xoxo Hanna Banana


Äntligen!

Nu ska jag vilken minut som helst krypa ner i min alldeles nya säng. Ska bli så, så skönt! Tänkte först bara dela med mig av mina tankar om "Svenska Hollywoodfruar". OMG säger jag bara, vilka divor. Som de hade förstört sig själva med plastikoperationer också, de såg ju inte kloka ut någon av dem. Divigast av alla var Anna Anka, fru till Paul Anka (artist). Hon tyckte verkligen att hon var on the top of the world samtidigt som hade hade fått offra SÅ mycket för att kunna vara hans fru. Så himla jobbigt att flyga runt över hela USA i ett privatplan tillsammans med sin familj, bo i lyxsviter och sedan gå på hans "meet and geets" och konserter. Jobbigt liv!

Sen undrar jag, pricis som mamma sa, varför man behöver vara så patetisk när man är Hollywoodfru? Kan du inte vara lite mänsklig och kanske engagera sin tid i något nyttigt och inte bara välja ut smycken för miljontals kronor, dricka champange och bli fotograferad på röda mattan? Nej, hjälpa fattiga, sjuka eller på något annat sätt drabbade människor och djur är de intresserade av, då är det mycket bättre att ta på läppstift 50 ggr om dagen och bråka med trädgårdsmästaren om en gul fläck på gräsmattan. Förnuftigt.

 

Lite krassligt tillstånd

Men lite krasslighet har väl ingen dött av? Jag tycker mest att det är trist att jag inte kan träna. Men men, that's life.

En sak som säkert kommer att kunna kurera mig är det faktum att min nya dundersköna säng har kommit! Jag kommer att sova som en prinsessa inatt. Lovely! Så förutom tidig sänggång för mig så lär man ju burra ner sig under täcket med en eller två koppar te, först till "Sveriges Fulaste Hem" och sen blir det svårt att välja mellan "CSI NY" och "Svenska Hollywoodfruar". Det sistnämda vrkar ju helt galet, haha.

En snörvlig puss på er!

Det där gick ju bra jö.. Höhö

Mobilen sa klart och tydligt till mig att det inte gick att publicera just nu och att det var ngt fel.. Så var tydligen inte fallet eftersom när jag gick in här nu så hade jag publicerat inlägget ca 20 ggr. Jaja, nu har jag återställt problemet och hoppas att det inte ska upprepas!

Nu till Ensam mamma söker. Två av mammorna verkar ju hyfsat normala även om hela konceptet är lite pinsamt. Den tredje mamman dock, Helena som hon heter, är ju bara för pinsam. Jag säger bara, stackars hennes 5 barn (spec hennes 17-åriga son). Denna Helena är nämligen besatt av "fina kroppar" och rumpor. Det är det enda hon snackar om. Själv är hon 37 och den yngsta killen som hon har valt ut är 22 (?). I skaran hittar du även en 25-åring och en 27-åring. Jag vet att i kärlekens värld spelar väl inte åldern någon större roll men jag tycker det verkar som om hon har valt dem just för att de är unga och vältränade. Nej, hon är helt enkelt för mycket för mig (och min kära mamma). Vi får väl se om man spenderar mer tid vid detta b-program. Ytterst tveksamt.


Bläääääää........

första mobilbloggningen

detta känns ju onekligen rätt coolt måste jag faktiskt säga.. måste bara träna så det går lite fortare framöver.. nu blir det ensam mamma söker... Hihi :)

Söndagsunderhållning

Sitter och beundrar min nya fina telefon och dricker kaffe ur mammas övernajsiga Filippa K muggar.


Samsung Ultra Touch

 

Miiiin och så fiiin :D


I en annan värld

Ibland är det underbart att åka tåg. Idag var det ibland! Det var inte så mycket folk som tog 23.39 tåget från Malmö till Lund/Landskrona/Helsingborg/Ängelholm (och alla småstationer där in between) ikväll, och jag satt nedsjunken i sätet med mysig musik i Ipoden. Jag kännde mig helt lugn och musiken var på något sätt ännu bättre än vad den brukar vara. Jag njöt av alla de 36 minuterna.

Nu undrar ni säkert vad jag hade för mig i Malmö. Jo, jag kan berätta för er att jag spelade bowling och kollade på Kenny Begins. Sen umgicks jag såklart med ett helt gäng härliga människor i form av Rasmus, Maria, Victor, Tedd, Fanny och Linus. Jag skulle inte vilja kalla denna kväll en halvtrevlig kväll utan en heltrevlig kväll faktiskt.

Nu börjar enerig som jag fick av cykelturen hem rinna ur mig och det är dags att krypa till kojs. Hoppas ni också har haft en bra lördag och får en minst lika bra söndag.

Puss på er

Turn it up and break it down, come on bring that beatbox back

Lyssnar bara på The Sounds nya skiva hela tiden. Jätte, jättebra är den! Fast det där var ju inte helt sant för jag lyssnar ju på en hel del annat också since jag inte har den skivan på min Ipod. Tyvärr. Spotify är ju helt fantastiskt men nu har man ju inget att uppdatera sin oranga skönhet med.Vilken vecka det har varit, vädermässigt (gud vad konstigt det ordet såg ut och lät nu när jag skrev det.. kan man verkligen skriva så?). Det har blivit en hel del powerwalks och det har varit helt underbart. Fast att jag precis har kommit hem från en så funderar jag skarpt på att ta med mig hunden på en runda till. Sjukt härlig sensommar tycker jag!


Ännu ett frågetecken...

Programmet efter idol ikväll heter Kändisdjungeln och det sänds precis i detta nu. De har skickat 12 "kändisar" till Malaysia för att bo i djungeln i 16 dagar och så ska de få en massa läskiga utmaningar. Grejen är den att jag har redan börjat störa mig på att de säger "kändisarna" hela tiden. Jag visste vem tre av dem var. TRE! Hon där från lilla sportspegeln, pippi och han skådisen Rafael. Vilka kändisar sen. I Sverige har vi konstig definition av just kändisar.

Vad händer?

TV-reklamer.. TV-spels-TV-reklamer.. Mannen som pratar i TV-spels-TV-reklamer.

Wii MotionPlus. Han säger Wii Motion Plass. Vadå plass? Vill ha mer plass som vi säger här i Skåne eller är han bara helt inkompetent att uttala sin engelska?

Skapa engna Quiz med Buzz på Playstation 3. Han säger "skapa egna kviss". Vadå kviss? Skärpning!

Jag begär inte det perfekta engelska eller amerikanska uttalet, jag har inte det själv heller men va fan. Det är ju pinsamt att lyssna på.


I sang it one last time for you, then I really had to go..

Vissa dagar är saknaden större än andra!

 

 


Spin/Styrka

Sticker jag och tränar igen dådå :)


Klapp på axeln

Är precis hemkommen från ett pass på gymmet. Passet har precis dragit igång och det var instuktör jag inte har haft tidige. Även om man går till gymmet för att svettas, helst riktigt mycket, så måste jag säga att det känns jävligt bra när man tycker att alla övningar är a piece of cake. Man känner att man blir mer och mer vältränad :) Sen att det märks på midjemåttet också är ju inte helt fel, speciellt för mig. Jag är värd en klapp på axeln, som jag själv utdelar till mig själv i skrivande stund, och ett: Fy fan vad duktig du är Hanna!

Fy fan vad duktig du är Hanna!

Nu blir det först en välbehövlig dusch, sen kaffe, fotboll och idol!


Godmorgon alla morgonpigga läsare :)

Pappa hade godheten att låta mig låna sin dator såhär på morgonkvisten. Varför säger man så egentligen? Morgonkvisten? Vadå kvisten liksom? Vad jag vet om kvistar är att antingen så ligger de på marken eller sitter i ett träd eller buske. Det har ingenting med vilken tid på dygnet det är. Morgonkvist? Kvällskvist? Kanske rent av är samma kvist?

Det kan man ju kalla ett flummigt sidospår.

Nu ska jag packa ner öronproppar, tålamod, övertalningsförmåga, mina ledarskills och min lugnande inverkan sen ska jag snart dra till jobbet!

Ha en superb dag!
Hanna

Underbart

Gick hem från jobbet - supervarmt och härligt
Satt ute och läste en bok på altanen - supervarmt och härligt
Gick en kvälls-powerwalk - helt perfekt temperatur och supervacker solnedgång

Ibland är livet bara för härligt.

Tänkte snart dra mig bort till TV:n och kolla på Idol. Missade ju förra säsongen helt så nu var det längesedan jag såg folk sjunga falsk och bli totalsågade inför hela svenska folket. Men det är 40 min kvar till det börjar så jag hinner kanske läsa de sista sidorna i min bok som är jättespännande!

Puss på näsan


För mycket fritid?

Jag har börjat spela FarmVille på Facebook...

Det snurrar i min skalle

Mina ord har verkligen inte varit lag idag. Vad jag än har sagt har barnen gjort tvärt om. Mamma säger att barn alltid är måndagssjuka och jag hoppas verkligen detta är sant för såhär kan det ju inte få gå till.

-Spela nu lite fotboll, gör bara ditt bästa
-Men jag vill inte spela fotboll, jag HATAR fotboll
-Nu är det inte fotboll längre utan handboll, spela det!
-Men jag vill spela fotboll

-Jaga honom inte
-Jag SKA jaga honom

-Slåss inte med de jättestora grenarna
-Men ja vill ha denna grenen

-Det är dags att gå in
-Jag ska bara...

-Kom igen nu spring så ni inte kommer försent
-Nu kommer jag gå ännu långsammare bara för det

-Dra inte i tröjan ni förstör kläderna
-Du ska alltid förstöra det roliga

osv, osv..

Söndag klockan 11 på kvällen

Har precis kollat på Män som Hatar Kvinnor med mina päron. Jag gillar INTE Mikael Nyqvist! Kan ha varit filmen Grabben i Graven Bredvid som fick mig att ogilla honom, jag vet inte. Min Mikael Blomkvist i boken är i alla fall mycket snyggare och charmigare. Så det så.

Då var det ny vecka imrgon. Jag förstår att alla är jättepeppade inför detta. Visst kommer det känns så bra när klockan ringer imorgonbitti, du tittar ut på det grå vädret och då får inte sova vidare. Japp, jag tänkte väl det. Själv är jag lite orolig över den obehagliga känslan i halsen. Palla halsflus och sånt skit nu? Nej, jag måste ju jobba och tjäna pengar. Och träna. Usch. Jag. Vill. Inte. Bli. Sjuk!

Gókväll, annars får du en smäll ;)

Igårkväll

   

Fishbreath

Har precis käkat tonfisksallad vilket kanske inte är det smartaste draget när man ska ut bland folk. Men det är inget som inte tandtråd, tandborstning, listerine och tuggummi kan bota, right?

Kvällens event: "Landskronas ALS-dag".
Pappa och hans nya band "Mind the Gap" ska spela på lokstallet. Pappa är nog lite nervös tror jag, han har nämligen varit lite mer stressig och retsam än vanligt. Bandet består till stor del av medlemmarna av hans gammla band (som fortfarnade finns) -2 + 1 nyförvärv. De spelar hårsrock och äter kakor tillsammans och har mkt trevlig. Ikväll är det i alla fall deras premiärspelning så har ni inget för er kan ni ju alltid ta en tur till Lokstallet runt 10 och få ett smakprov.

Vi ses i dimman!Ge mig värme, ge mig musik

Man kan ju tycka att när man är ute och powerwalkar och det börjar ösregna när man har gått halvvägs att man borde bli sur och förbannad. Framförallt blöt kanske. Blöt blev jag men vare sig sur eller arg. Hade nämligen jävligt bra och peppande musik i min Ipod och jag bara studsade fram (sjungande). Det var uppfiskande och härligt. Känner mig piggare och gladare än på länge utan någon direkt anledning. Kanske för att jag har tränat, varit igår, sovit ordentligt och ätit ordentligt den gångna veckan. Det måste vara så.

I have a smile on my face,
hoppas det smittar :)

Old bed out

New bed in. Äntligen har vi varit på Jysk och beställt en ny säng till mig. Har de senaste 6 åren sovit på en bäddsoffa. Inga problem så länge alla brädorna som ska hålla upp madrassen har funnits kvar. Med det senaste året som jag har sovit på den har det saknats en hel del och det har resulterat i en hel del gropar. Har flyttat runt de hela brädorna men just nu har jag en grop precis där man ligger med gumpen och svanken som detta ger bidrar till en hel del smärtor i ryggen. Men nu har vi som sagt betällt en ny helt underbar säng till mig. Den kommer inte förän om två veckor, men den som väntar på ngt gott väntar aldig för länge, är det inte så man brukar säga?

Tack Mamma och Pappa ♥

Jag är förmodligen 12 år gammal..

I USA hände det from time to time att folk kallde mig Hanna Montona. Nu har även tjejerna i klassen som jag jobbar i kommit fram till hur kul det är att kalla mig just Hanna Montana. Töntig och sysslolös som jag har varit ikväll slutade det med att jag har kollat in Hannah Montana the Movie. Japp du läste rätt, jag har kollat på den..

Den var fraktiskt lite småkul då och då. Handlingen var förståss väldigt förutsägbar men ändå söt. Jag erkänner att jag gillar filmer som inte är djupare än att ett barn bottnar och utan häftiga specialeffekter. Jag är en romantisk komedi/chick flick/high school movie freak som då och då gillar ett inslag av en kriminalare eller ngt i stil med Prison Break. Klyschiga repliker, förutsägbar handling och snygga skådisar är min filosofi.

Fastnade också för en Hannah Montanas låtar, framförallt för att den hade väldigt bra text.
Enjoy.

 

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an up-hill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb


Det skånska språket har sina dalar

Varklien = verkligen

Håll i er så ni inte blåser bort!

Dagens roligaste: Skriva snitsiga R i skolböckerna. Man känner sig vuxen ska ni veta!
Dagens tråkigaste: Rastvakta i den kyliga vinden
Dagens skönaste: 20 min i solariet
Dagens busigaste: Shopping utan att rådagöra med mig själv om ekonomin.
Dagens äckligaste: En enooormt stor spindel utanför vårt fönster i matsalen.

Dagens kvällsaktivitet: Öppen för förslag!

"De e dags för fredagmys, om det så är det sista jag gör.. lalala lala"
GISSA om den har gått på repeat i mitt huvud idag..

Freedag tomorrow

Träningsverken kommer att vara påtaglig. Provade ett nytt pass idag som heter spin/styrka. 45 min spinning, 30 min styrka. Härligt pass men ack så jobbigt. Min fjärde dag i rad som jag tränade, får passa mig så jag inte bli träningsnarkoman.

Nu är det sängen som gäller, ögonlocken känns väääldigt tunga.

Puss&Gonatt

ps. Glömde förtälja att efter mitt besök på bibblan kom jag hem med fyra böcker. Om jounalistik! Överamitiös? Nej, bara galet taggad!

What did we do?

Drog till jobbet idag utan jacka. Kanske inte världens smartaste drag nu när hösten är på väg men jag gjorde det optimistiskt nog. Redan på tio-rasten ångrade jag mig. Kallt som tusan var det. Lunchrasten likaså. Jag och de flesta barnen slutan halv två och tjugo över ett börjar det regna. ÖSREGNA! När jag kom fram till biblioteket såg jag ut som en dränkt katt.

Efter besöket på biblioteket hade det slutat regna men mina kläder var fortfarande ordentligt fuktiga och vinden var inte behaglig direkt.

Hade jag varit troende har jag frågat gud vad jag och alla barnen hade gjort för att förtjäna att bli nerregnade efter en dag i skolan. Vad? Något dumt eller var det bara ditt sätt att berätta för oss att det är dags att börja använda jacka nu? Att vi inte ska räkna med några fler soliga och varma dagar. Kanske det.

Men nu är jag inte troende så jag vet att det vara var ren och skär otur.

Välkommen du färgrika, mysiga höst.

I Love It

Svettig, darriga muskler, pigg och glad. Åhh vad jag älskar att vara nytränad. Nu kan man utan dåligt samvete sätta sig till rätta och titta på TV eller läsa en god bok.

:)


Prosit

Det finns lite risker när man jobbar inom skolan. Jag tänker framförallt på smittorisken. Barn som nyser rakt ut eller i händerna. Glömmer tvätta händerna när de har varit på toaletten. De har smutsiga händer, pillar sig i näsan och biter på naglarna. Sen gillar dom att kramas och vara nära. Kanske inte världens bästa kombo. På grund av detta blir det en hel del bacilluskprat och predikan om att nysa i armväcket och att alltid tvätta händerna.

Själv skyddar jag mig genom att vara noga,noga,noga med att tvätta händerna, käka rosenrot och äppelcidervinäger, dricka massor med vatten och träna. Hoppas jag ska klara mig undan. Peppar, peppar mitt immunförsvar har trots allt alltid varit ganska så bra.

Stay frisk!

 

Hej Allihop

Som utlovat blir det en nystart på min kära blogg såhär första september till ära. Det känns bra att vara tillbaka. Designandet pågår och snart ska ni få en ny fräsch look tillsammans med det nya fräscha innehållet. Hade tänkt skaffa lite kategirier och sånt trevligt. Måste ju börja träna på att skriva ordentligt. Även om det kanske inte är en blogg man skriver i på journalisthögskolan så måste man ju börja någonstans. Jag vet att jag inte på långa vägar kan skriva så bra som det krävs att man ska skunna som journalist. Jag vet detta. Men jag ska träna och man måste ju som sagt börja någonstans och för mig blir det här.

Uppdatering av mitt liv nu då.
Hanna Andersson, bor fortfarnade hemma hos päronen och planerar att göra detta till efter nyår då jag tar mitt pick och pack och flyttar till huvudstaden. Ser fram emot detta! Jobbar för tillfället som personlig assistent till en jättego kille i tredje klass. Detta jobbet är verkligen en uppsving jämfört med att svara i telefon på cliffton. Jag är nog mera lämpad till att rabbla multiplikationstabbeln och spela fotboll på rasterna än att sitta stilla på en kontorsstol. Jag trivs med anda ord även om det inte är världens mest välbetalda jobb. Har jag tur får jag stanna hela hösten. 

Jag har en plan. Det känns bra. Det enda som egentligen saknas är en dator som inte klabbar innehållade photoshop, en systemkamera, en egen lägenhet i innerstaden till våren och en pojkvän. Lätt fixat eller?

Vi hörs snart ♥