Taxi

Detta inlägg vill jag tillägna alla taxibilar i Santa Barbara. De har TV-skärmar i bilen och visar musikvideor. Musiken har de i sin Ipod i framsätet och men får välja själv. Och HÖGT spelar dem. Man blir RIKTIGT pepp även om man är på väg hem.. Grymt värre! Igår sjöng vi HÖGT till Dancing Queen ska ni veta :)

One Tree Hill!

Fick precis post! One Tree Hill Säsong fem :) Jag och Rae blev lide lyckliga.. Nu har vi att göra!
Imorgon blir det förmodligen kräftskiva med en massa svenskar ( och de amerikanare som vågar sig dit )..

Nu ska jag ner och ta tvätten :P Guuud vad vuxet!


Har varit här i fyra veckor imorgon.. Redan!

Helt galet..

C A G D E

Nu ska jag sova. Tänkte bara berätta att jag tänkte boka en tid för tatuering imorgon. Är sjukt sugen. Har ju varit det i några år nu :P Kan berätta att jag förnuftigt nog tänkte ta med mig två bildet till tatueraren och be honom/henne rita ngt peronligt till mig. Sen kan jag ju ändra hur mycket jag vill. Jag tänker efter före, oroa er inte! 805 Ink here I come :)

Tackar föresten för musiken. Tänk om den inte fanns!

Nu vet jag varför

Jag kan slå vad om att alla som läser detta någon gång har tänk "prata svenska för helvete, vi är i sverige". Förneka det inte, jag vet att det är så. Men nu har jag full försåelse för varför de pratat "sitt" språk med varandra. Jag menar det hade kännts mega töntigt att gå fram och prata med typ Johanna eller Kicki och på engelska. Det känns bara konstigt helt enkelt även om det hade varit sjukt bra för inlärningen. Men sluta tänk så i alla fall det var det jag ville komma fram till.

Har städat mitt rum nu :) Och satt upp stora kalendern ture på väggen så jag kan hålla koll på allt! RIKTIGT nöjd med mig själv där! Hihi.. Nu ska jag plugga lite sen blir det bingen.

Kärlek till folket.
PS Bill Clinton är älskad i detta landet. Han höll ett tal nu ikväll.. han har alla demorakter på sin sida i alla fall. jag har valt helt rätt termin att läsa om amerikansk politik i alla fall! Ska bli spännande och se hur det går. Obama kommer vinna i kalifornine kan jag berätta i alla fall! 

 

Har inte glömt bort er heller om ni tror det! (har fler på andra ställen men jag orkar inte lägga upp dem)
  

Det blir mkt plugga ska ni veta!

Kapitel ska läsas varje vecka. Uppgifter ska göras. Läxa ska göras. Uppsatser ska skrivas. Quizes ska pluggas till. Prov ska pluggas till (midterms och finals). Måste nog strukturera upp mitt liv lite så jag får ngt socialt liv också. Sen kanske jag inte ska ta det lika allvarligt som jag har gjort hemma. Det kanske inte är hela världen om man får ett B ist för ett A :P

Nu ska jag i alla fall läsa igenom Geografin till imorgon.

Soo looong dudes ;)


Min första dag på college

Klockan ringde halv 7. Man vill ju inte komma för sent. Min rosa cruiser tar mig snällt till West Campus. Galet mycker bilar och människor. Står och ser vilse ut när jag väntar på Johanna. Hon kommer exakt kvart i åtta precis som vi har bestämmt. Vi traskar sakta till vår första lektion som är badapada: Hemlis. Det får ni veta nästa gång ni träffar mig :) Efter denna lektionen försöker jag crasha en Eng 110 lektion men misslyckas eftersom det var överfullt. Verkar som om det bli skola på lördagar för min del :/

Tog då bussen till stan och shoppade lite. Två par shorts och en T-shirt. Fem skivor för endast 15 dollar (90 spänn). Jag köpte mig och den första Harry Potter boken. Tänkte att jag ville läsa dem på Eng också.

Tog sedan bussen tillbaka och käkade lunch med Johanna vis stranden. Hann bara säga hej snabbt till Kicki som skulle ha lektion. Sen blev det glass och lite geografi i gräset vid stranden. Sen var det dags för Physical Geography. Härlig lärare med sjukt torra skämt. Tror den lektionen kommer bli rolig.

Efter det tog jag cykeln hem och bytade böcker lite. (sjukt tung min väska har varit idag). Tog bussen tillbaka för att ha tre timmar American Enviromental History. Lite roligare än vad det låter men lite halvdrygt. Men det ingår i min uttbildning så vad ska man göra? Ska förresten ta en Assosiate Dergree i Enviromental Studies om jag inte redan har skrivit det.

Efter lektionen träffade jag Rae och vi tog en kvällspromenad hem. Var hemma halv tio och nu sitter jag här. Ganska trött men laddad för ännu en dag imoron som kommer innehålla American Goverment blablabla och Physical Geography Lab.

Nu ska jag kolla var dessa klasser är lokaliserade så jag inte går vilse ;)
KÄRLEK

ps. kan ngn säga till mina grannar att det inte passar sig att spela sjukt kass hiphop musik högt såhär på kvällstid XD ds.

Quarters

Alltså en fjärdedels dollar. De är lite roligt med dem här i staterna. Alla ser lika dana ut på ena sidan men andra sidan representerar olika stater. Det finns alltså 50 olika sorter. Nörd som man är ska man ju försöka samla ihop en av varje. Än så länge har jag 15. Bara 35 kvar.Önska mig lycka till ;)

Alabama

Alaska

Arizona

Arkansas

California

Colorado

Connecticut

Delaware

Florida

Georgia

Hawaii

Idaho

Illinois

Indiana

Iowa

Kansas

Kentucky

Louisiana

Maine

Maryland

Massachusetts

Michigan

Minnesota

Mississippi

Missouri

Montana

Nebraska

Nevada

New Hampshire

New Jersey

New Mexico

New York

North Carolina

North Dakota

Ohio

Oklahoma

Oregon

Pennsylvania

Rhode Island

South Carolina

South Dakota

Tennessee

Texas

Utah

Vermont

Virginia

Washington

West Virginia

Wisconsin

Wyoming


Jag vill också!

Johanna och Kicki tatuerde sig igår. Jag vill också ska ni veta! Ska köpa tatueringsboken på Urban Outfiters idag och få lite instiration. Men vill ju inte göra något förhastat liksom. Jag vill ju vara lika nöjd med den som mamma är med sin. Men sen kan jag ju inte visa den för solen eller bada på typ tre veckor. Detta gör att jag kanske ska vänta tills badsäsongen är över (slutet at oktober). Men jag vill ju vekligen ha den nu. Dilemma.

Sen är här en hel del konserter som jag vill se. West Beach festivalen är ett måste för mig eftersom Jason Mraz kommer dit. Sen kommer Jack Johnson, Stone Temple Pilots, The Black Crowes och the Hives. Detta är bara september vänner. Jag kommer bli ruinerad på konsertbiljetter som jag inte håller i mig :P Hihi.. Nej mamma jag ska tänka efter före ag lovar :)

Idag blir det nog lite shopping så man har allt man behöver inför skolstarten på måndag. Konstigt nog är jag inte nervös. Borde nog vara det. Fias blogg har ju informerat mig om att det kan bli rätt svårt i vissa ämnen. Ni fattar inte vad jag längtar till jag har blivit bättre på engelskan. Inte för att jag inte klarar mig nu men i skolan lär det bli lite tuffare.

Hur har malmöfestivalen varit föresten? Missat något sensationellt?
LOVE

300 dollar.

För mina böcker.. Helt galet dyrt!!
Men ni skulle se bokaffären alltså. Hela källarvåningen är full av skolböcker men hela första våningen är full av SBCC kläder. Det roliga är att det är snygga kläder också. Vill ha, vill ha, vill ha..  Hihi

Ikväll blir det filmen "The House Bunny".. Ska bli intressant, haha..

Lööve

Palmer

Alltså själv tänker jag på en bild som Paulina ritade på bilden en gång. En palm på en ö. Typisk bild som många har ritat. Men palmer är sådant som man ritar när man drömmer sig bort från den svenska deprrimeande gråa vintern. Jag behöver inte drömma mig bort längre. Jag bor nämligen bland fullt av palmer. Fortfarande rätt ofattbart men jag lär väl vänja mig.Dagen idag

Hade som sagt möte med SYO:n idag. Hon tyckte jag var organiserad och tyckte det verkade som att jag hade koll på läget. Blev lite stolt över mig själv där :)

Sen har vi göttat oss på beachen, jag, johanna, kicki och rae (det är hon från usa pappa).. Trampade i en klick olja.. Men det gick bort efter stor möda. När jag kom hem var här en present till mig. Finns på bild här nere ;) Ikväll blir det utgång på det sttället som vi var på förra veckan. Hoppas där är lite fler amerikanare denna gången och inte bara en massa svenskar. Det blir lite Sunny Beach varning då liksom :P

Oh boy
You make me feel like
oh boy
You make me feel like
No boy
can make me feel like you
I really really want you

oh boy
You make me feel so
oh boy
You really turn me
on boy
and I don´t know what to do
I really really wanna..

..be with you
like I was before
this distance between us
makes me want you more

I do mean
you are the cutest boy I´ve ever seen
and you´ve got that something
something that I want, something that I need, a dirty little young girls dream

 
Jag tror detta är flower. Hon och Figaro är rätt så lika. I Huset finns också Ozzy (katt) och Xina (hund).
  
Här solade vi idag. Ännu vackrare på riktigt!

 
Lite färg har man fått..

Min ljuvliga present som jag kom hem till idag. Den kom ut idag. Hälften har inte ens visats i Sverige, bara så ni vet :P

En av två!

Nu har en av mina "rumskompisar" kommit :) Eller ja egentligen är vi ju inte det för vi har ju vars ett rum. Men ni fattar vad jag menar. Rae heter hon och är skittrevlig. Vi är nog rätt så lika i vad vi gillar och sånt så jag tror vi kommer komma bra överens.

Imorgon ska jag ha möte med en sån där SYO ni vet. Får komma på några bra frågor. Tills dess blir det film, sova, frukost och sen beachen.

Förresten så måste jag berätta att jag blir JÄTTEGLAD när ni kommenterar! Den är kul att veta vem som är här inne och snokar ;)

Peace&Love

Went for a run

Det är perfekt att springa på morgonen här. Det är nämligen så att det är alltid molningt precis ute vid kusten på morgonen. Detta varar fram till klockan elva ungefär sen spricker det upp och blir strålande sol. Det har något att göra med kall och varm luft och sånt vet ni. Alltså är det precis lagom temp att springa på morgonen. Det känndes till och med riktigt bra att springa idag :) Jag som hatar att springa..

En vecka kvar till skolan börjar idag. Ska bir riktigt spännande. Idag blir det nog beachen igen. Det var trots allt två dagar sen sist!

Sen kan jag berätta att säsong två av Gossip Girl och säsong sex av One Tree Hill börjar här snart. Hoppas ni blir RIKTIGT avundsjuka nu ;)

Kärlek till er <3

Miss You!

Livin' that OC life.
Förlåt för dålig uppdatering! I fredes var jag ute och gick i tre timmar. Ville utforska lite. Skönt men träningsverk i rumpan :P När man var ute och gick i detta paradis kommer låten Shadow of the Day med Linkin Park. Den passade inte alls in men jag kännde vilken tur jag hade som fick vara här. Lyckligt lottad liksom. Det ändå är att jag saknar er där hemma. Saknar någon som känner mig utan och innan. Johanna och Kicki är toppen så det är inte det. Tänk om jag inte hade haft dem vad ensam jag had evarit nu då. Längtar faktiskt till skolan börjar :)

Vi var också på "fest" i fredes. Mysko kväll om du frågar mig. Men det var väl helt okej. Lärde oss spela BeerPong i alla fall :) Äkta OC var det i alla fall! Igår såg vi Sisterhood of the Traveling Pants. Superbra film tyckte jag. Verkligen. Nu ska jag städa här! Ni ska få lite pics också för jag känner mig snäll idag ;)

         

Avslöjandet

Det blev ingen vinnare i bänktävlingen. De tär rätt så uppenbart tycker jag. Sittbänken har tre pinnar ist för två som hemma i Sverige. Anledningen är också uppenbar. Amerikanare äter muffins till frukost!

Har inte mer att komma med idag. Hoppas  jag kan dra till med ett lååångt och intressant inlägg imorgon.

Peace&Love to you all <3

Röda muggar.

Igår var vi ute! Innan dess var vi hos Johanna och Kicki och drack ur röda muggar :) Väääldigt OC! Hihi.. Sen när man kom till utestället så förflyttades man tillbaka i tiden och fick sånna snitsiga kryss på händerna som säger: JAG ÄR FÖR LITEN. Lite surt men det får man leva med! Man måste ju vara försiktigt så man inte blir tagen av farbror polisen. Det kan skapa mycket oreda som man säger så!

Nu blir det beachen för min del.
Kärlek
We are MARSHALL

Har ni int sett den filmen tycker jag att ni ska göra det!

Den kunde varit mindre komplicerat att gå på college. Men vad tusan. Vi har i alla fall två veckor på oss innan skolan börjar att fixa ett bra schema. Det värre för dem som kom typ igår och inte har någonstans att bo än. Känns riktigt skönt att vara här ska jag säga. Goa djur har dem också!

Är lite tom på ord idag. Ganska trött kan jag betätta att jag är. Mamma är den ändå som har gissat på min bänk-tävling i förra inlägget. Hon har fel kan jag säga! Några fler kan gissa sen övslöjar jag svaret.

Puss, godnatt ooch en hel massa kärlek

När man trodde att man var HELT bränd..

... så bränner man sig på tungan på Starbucks kaffet också! Attans :P

Rätt så chill dag idag annars. Kan ju passa på att berätta om lite saker som skiljer sig mellan Sverige och Californien.
Kanske först och främst vädret, men det har ni väl fattat redan ;)
Sen har vi vissa bra grejor som man hade uppskattat i det vardagliga livet hemma. Kläderna är billigare. Maten är billigare (utom frukt som är jättedyrt). De har papperskorgar för returflaskor bredvid varje vanlig papperskorg. Det finns sånna pappersskydd som man kan lägga på ringen på toaletten på ALLA toaletter. De är väldigt duktiga på att kolla så att Visa kortet tillhör personen som handlar med det (hrmm Tages!).

Sen finns det såklart lite nackdelar. De är VÄLDIGT omständiga när man ska åka hit och när man ska skriva på saker. Skatten är inte inkulderat i priset på kläder och prylar så det blir aldrig så billigt som man tror. Kommunaltrafiken suger. (Bussen slutar gå 10 på vardagar och 6 på helgerna).

Nu ska vi ha en liten tävling! Vem kan komma på vad som är konstigt med denna bänken och varför är den som den är?

Jag och min Cruiser!

Upp för backe, ner för backe, upp för backe, ner för backe osv. Ni fattar vad jag menar va? Det finns inga "platta" gator i denna stan. Men det känns som mer uppför än nerför :P Kanske för att uppförsbackarn tar 100 gånger så lång tid som samma nerförsbacke. Men jag behöver inte köpa gymkort i alla fall ;)  Här kommer en efterlängtad bild på min nya vän:Johannas och Kickis:
 


Jag kan berätta för alla er där hemma, som jag vet har pissväder, att vädret här är prefekt och jag har haft en skön dag på stranden. Natten kommer nog inte bli lika skön eftersom jag har brännt mig! Men kan ni fatta så bun jag kommer bli eftersom här är det sommarväder i alla fall oktober ut. Jag är riktigt lyckligt lottad.

LOVE

Pics of Santa Barbara

 
 Skolan

Don't forget to smile today. It's a very healthy thing to do!

Dessa visa ord sa en tiggare till oss ikväll.

Idag har jag och pappa spelat golf på Santa Barbara Golf Club. Sååå fint! Sen har vi varit på beachen en liten stund. Men vet ni nu är jag så trött så jag håller på att dö. 18 hål i stekande sol tar ska ni veta! Här kommer några bilder i alla fall, enjoy.

 Bara vi på bian (det ko fyra till totalt)Bilder från LA

 Trogen "never-lost"
 Snart framme
 7 filig motorväg, a la LA
 Giftshop på Hollywood Blvd
 MIN STJÄRNA :D
 STOOOOOOOOOR skoaffär på Sunset Blvd
 Pappas dröm
  SmoothiePaus
 Aerosmith
 Sjukt cool barnklädersaffär
  Kommentar överflödig
 Depps grindFixat och färdigt!

Nu har jag nog fixat allt som ska fixas. Internet och Cykel är de senaste införskaffade sakerna. Nu kan jag vara inne på internet var jaf vill. Men vem hade trott att amerikanarna var efter oss vad det gäller internetuppkopplingssystem? (Härligt ord) Det är de i alla fall!

Det är så mycker jag vill berätta som jag kommer på efter hand. Men vi får ta en sak i taget. Idag kan jag berätta att Jag saknar er där hemma. ALLIHOP!! Men jag trivs :) Nu ska jag och pappasen iväg.

Vi hörs senare!
LOVE

Walk of Fame

Upp tidigt i morse och sedan bar det iväg till Los Angeles. Vi for iväg till Hollywood Blvd. Inte så imponerande som man kanske hade hoppats men stjärnorna var ju där!
Sen gick vi ner på Sunset Blvd. Promenerade "ten blocks" för att hitta pappas efterlängtade Guitar Center. (Det blev en GALET stor skoaffär och mumsiga smoothies på vägen). Där fanns ju en hel del att välja mellan om man säger så. Den dyraste vi såg var en vintage Gibson som kostade imponerande 90.000 $. Det blir ungefär 540.000 kr. OMG!

Vi bestämmde oss att ta oss runt och kolla på stjärnornas hus själv även om vi blev erbjudna att åka i en privat limo. Det slutade med att vi höll på att köra in i Johnny Depps grind. Det var inte helt lätt att ta sig fram på den smala superbranta gatan. Huset såg man tyvärr inte :P Har kört förbi en hel massa kändishus (Brangelina, Cher, Paris Hilton, Madonna och många många fler) men nästan inte sett ett enda. De är bra dolda bakom häckar och murar ska ni veta.  Men de husen man kunde se i Beverly Hills, Bel Air och West Holltwood var mäkta imponerande.

Vägen hem körde vi längs Malibou Beach. Vilka villor (eller slott kanske vi ska säga) är allt jag behöver säga. Svårt att beskriva hur det ser ut. Det måste nästan upplevas. Tyvärr såg vi inte en skymt av ngn kändis (om de inte fanns i alla limosen som körde runder), men det blir väl fler chanser för min del skulle jag tro ;)

Här kommer lite pics från dagen:

Det fungerar inte nu men det kommer jag lovar.

LOVE

Test

Ni vet sådär i i High School filmer när de ska göra matteprov och läraren säger: Ni har fyrtio minuter. Efter dessa fyrtio minuterna ringer den förbannade klockan som står vid katedern. Ja, så är det på riktigt också. Stress, stress, stress. Jag förstår intte varför man ska göra matte på tid. Speciellt när man inte har räknat matte på ett tag och har glömt allt regler. Tusan säger jag.

I övrigt har vi fixat lite stuff idag, jag och pappa. Bla ny kamera och webcamera. Lovar att jag ska fota alla kändisar vi ser imorgon i LA :P


Vi var inne på Starbucks jag och pappa. Så säger han till den skitsnygga killen som jobbar där att han vill ha svenskt Zoegas. Han ser värsta allvarlig ut och det hela blir RÄTT så pinsamt när killen står där oföstående. Guuud , nu kan jag inte gå in där igen.. Hahah! Som straff ska jag lägga ut en FUL bild som jag tog på honom precis med min nya superfina kamera. Enjoy!Suddig bild från bilen igår innan kameran havererade (såklart innan det häftigaste kom)

Update

Hej igen allihopa. Som ni märker kommer det att bli lite mer bloggande från min sida nu. Bilder kommer också att komma när jag har fått tag i en kamera (vilket förhoppningsvis är imorgon). Sitter på hotellrummet på Sandpiper Inn i Santa barbara nu. Detta är sista natten med pappa. Imorgon ska jag flytta in i mitt rum på
1926 Elise Way apt b
Santa Barbara, CA 93109, USA
(tänkte att ni kanske ville skriva ngt snitsigt brev till mig eller ngt, eller kanske kolla in på en karta var jag bor).

Känner mig lite spänd inför detta. Men det ska nog gå bra. Sen ska jag göra engelska- och matteprov. Har sett exempel på frågor och tror inte att det ska vara så svårt. Jag menar om killen som stod i receptionen när jag registrerade mig kan gå där så kan jag. Han var från Kina eller Korea och prata inte den bästa engelskan om man säger så.

Sen på tisdag ska jag och pappa ta en tur till LA. Där blir det shopping och kändisspaning. Lovar att återkomma och berätta allt om det. Hinner vi sen inte allt vi vill hinna med på tisdag blir det ännu en tur på torsdag. Ska närmligen vara på skolan på onsdag också. Åhhh.. Jag hoppas ni fattar hur bra jag har det. Var på skolan i Fredes förresten. Det är så galet vackert ska ni veta. Ska försöka fixa bilder som illusterar det så bra det går. Nu är det typ natti natti för mig för vi har en massa ärenden imorgon (som redan är idag för er).

Vi hörs snart.
Puss <3

Heeeeeeeeej :)

Nu har jag äntligen hittat internet som jag kunde logga in på. Sitter för tillfället i Carmel-by-the-Sea i Californien. Detta är den tredje dagen i USA och jag trivs som fisken i vattnet. Människorna här är hur trevliga som helst.

Det hela började med en låååång flygresa. Planet från Atlanta till LA var försentat 3 timmar så det var rätt så drygt. Innan vi kom i säng var klockan halv nio på morgonen där hemma. Halv tolv här.

Vi har kollat in Santa Barbara som i helgen hade Fiesta festival med parad och grejor. Jag älskar Santa Barbara!  Det är en underbart vacker stad! Jaf bara vet att jag kommer ha det hur bra som helst. Har hittat boende och allt. Ska bo hemma hos Suzy tillsammans med en tjej från Korea och en Tjej från ngt ställe utanför San Fransisco.

Idag är jag och pappa på utflykt. Vi har kört från Santa Barbara till Carmel-by-the-Sea som ligger vid Pebble Beach. Det är en av världens vackraste golfbanor och pappa var helt i extas! Han fick sig en fin keps. Min hatade kamera gick sönder IGEN så nu måste jag köpa en ny. Det är så jävla typiskt för idag har jag sett så mycket. Bla sjölejon, sälar, pelikaner, örnar och såklart golfbanor. Vi ska inte snacka om husen som ligger här heller. Vi körde längs Hihgway 1 som går längs hela kusten. Det var branta serpentinvägar ska ni veta. Och vilka utsikter! GPS damen var helt lost och hade ingen aning  var vi va!

Nu ska jag avsluta min kaffe latte och sen ska vi hem igen. Vilket innebär ungefär 4 och en halv eller fem timmar. Uhhh..
Ni skulle förresten sett vilket ställe vi stannade på och köpte mellis. Öhhh, nyttigt!? Nej skulle inte tro det. Det är bara städerna som har insett det hät med nyttig met. Byarna är lite efter.

Önskar ni var här!
Hanna