Nu ska vi prata "politik"

Fast för mig är detta inte politik egentligen. Det handlar egentligen mer om kultur, Sverige och främlingsfientlighet. Vi ska - eller jag ska - prata on nationaldemokraterna. När jag hörde att de har varit och snackat skit på torget i min hemstad blev jag lite nyfiken på vad deras åsikter egentligen är.

När jag gick in på hemsidan möttes jag av en hel artikel med live-uppdatering från Rådhustorget i Landskrona. Formuleringarna var inte av denna värld. Enligt dem var det ett gäng kommunister som var de som buade på torget. De hade en röd flagga. Jag slår vad om att det inte var en kommunistflagga utan en albansk flagga eller något i den stilen. Enligt nationaldemokraterna skrämde dessa kommunister bort alla de "vanliga" medborgarna som var intresserade av partiets åsikter. Enligt journalisten fick de många bra gensvar i alla fall.

När jag hade läst färdigt artikeln så gick jag in under fliken "åsikter". Läser man inte mellan raderna kan man tro att de bara är ledsna svenskar som ser den svenska kuturen försvinna och ersättas av den nya mångkulturen som nu råder. De säger att det är förtåeligt att vi svenskar skulle tycka om andra svenskar mer än människor med annat ursprung. Det tycker de är lika naturligt som att vi älskar vår egen familj mer än någon annans. Jag själv skulle säga att jag tror inte vi tycker om andra svenskar mer än männskor med invandrarbakgrund utan det är bara det att vi kan identifiera oss mer med de andra svenskarna. Det är ju rätt självklart. Jag tycker också det skulle vara hemskt om den svenska kulturen försvann helt och hållet.

Texten blir en annan om man läser mellan raderna. Då är den utan minsta tvekan rasistisk, eller mer nazistisk för vi svenskar tillhör ju den ariska rasen, Hitlers ideal. När de nämner att det inte är konstigt om man älskar sin egen familj mer än någon annans så skriver de också att man inte BEHÖVER hata de andra. Behöver, nej, kansek inte. Det är bara ett fint sätt för dem att skriva: det är inte konstigt att du älskar svenskar mest, du måste ju inte hata de andra för det. För att rösta på oss då vill säga, för VI, vi hatar dem, det vill jag lova.

Jag tycker personligen att det är sorgligt att man inte ska få vara stolt svensk utan att vara rasist. Jag tycker inte att invandrare ska få kalla oss svenne-jävlar hur som helst, vi var faktiskt här först och har varit snälla att ge er ett hem när ert gamla har förstörts. MEN bara för att jag är stolt svensk, stolt över vårt vackra och välfungerande land så betyder det INTE att jag tycker mindre om dig som inte har samma bakgrund och rötter som mig. Jag kan älska dig ändå. Visar du mig respekt så visar jag dig respekt vare sig du är svart, vit, gul eller grön.

Kommentarer
Postat av: Mini

Oj vad roligt denna debatten är.... haha Glöm inte bort att i vår fin välfungerande land, ska du ha friheten att tycka, tänka och säga vad du vill. Men du får inte vara nationaldemokraterna, fin fem fel?

2010-04-13 @ 17:12:02
Postat av: Mini

Vårt fina ska de ju vara... haha

2010-04-13 @ 17:13:25
Postat av: pappa

jag håller fullständigt med dig Hanna.Huet på spiken :-)

2010-04-14 @ 06:45:43
Postat av: Pranvera

Hej min svenne:) hahaha.. Bra att man är omtyckt fast man inte har blåa ögon och blont hår. Varför kallar vi rädsla och okunnighet om andra människor och deras kulturer för Rasism/Nasism? puss puss

2010-04-15 @ 15:55:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback