Banaaaaan

Banan (Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas, version 04.1)
Energi:97.1kcal/406.1kJ
Vatten:74g
Protein:1g
Fett:0.5g varav mättat: 0.23g, enkelomättat: 0.05g, fleromättat: 0.11g, kolesterol: 0mg
Kolhydrater:21.8g, varav sockerarter: 13.5g
Fibrer: 1.7g
Vattenlösl. vitaminer:C: 9mg, Folat: 19mcg, Niacin: 0.5mg, B2: 0.1mg, B1: 0.04mg, B6: 0.58mg
Fettlösl. vitaminer:Karoten (A-vit): 48mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 0.55mg
Mineraler:Fosfor: 20mg, Järn: 0.4mg, Kalcium: 6mg, Kalium: 395mg, Magnesium: 33mg, Natrium: 1mg, Selen: 0.5mcg, Zink: 0.2mg

Det viktigaste är att bananen i fråga är lagom mogen. En grön banan smakar strävt och beskt medans en brun banan är alldeles för slajmig och har konstig smak. Bananen bör inte användas för att stilla hungern i väntan på mat för den har en tendens att öka hungern. Bananen fungerar bäst enligt min mening som utfyllnad av frukosten om man inte känner sig tillräckligt mätt.
Man bör vara försiktig med att smakasätta vissa saker med banan för det kan ge en mystisk och inte allt för tillfredställande smak.
Banan smakar som allra bäst tillsammans med smält choklad eller eventuellt chkladsås och glass.
Hur man öppnar en banan kan diskuteras men det vanligaste sättet är att öppna den genom att dra i "pinnen" även om vissa föredrar att dra i "knoppen".
Banan håller längst om den förvaras i kylen och avskild från annan fruk.


Kommentarer
Postat av: Nina

Du e rolig du!! Tänk på vaniljyoghurten... Mmm med banan till...

2009-04-15 @ 06:38:09
Postat av: pappa

gäller beskrivningen en rak eller krokig banan, EU-standard eller inte????

2009-04-15 @ 07:00:27
Postat av: sardes

bananen är ett bär ^^

2009-04-15 @ 12:47:08
Postat av: sara

HAHAHAHAHA, vad av detta ?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback