Banaaaaan
Banan (Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas, version 04.1) | |
Energi: | 97.1kcal/406.1kJ |
Vatten: | 74g |
Protein: | 1g |
Fett: | 0.5g varav mättat: 0.23g, enkelomättat: 0.05g, fleromättat: 0.11g, kolesterol: 0mg |
Kolhydrater: | 21.8g, varav sockerarter: 13.5g |
Fibrer: | 1.7g |
Vattenlösl. vitaminer: | C: 9mg, Folat: 19mcg, Niacin: 0.5mg, B2: 0.1mg, B1: 0.04mg, B6: 0.58mg |
Fettlösl. vitaminer: | Karoten (A-vit): 48mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 0.55mg |
Mineraler: | Fosfor: 20mg, Järn: 0.4mg, Kalcium: 6mg, Kalium: 395mg, Magnesium: 33mg, Natrium: 1mg, Selen: 0.5mcg, Zink: 0.2mg |
Det viktigaste är att bananen i fråga är lagom mogen. En grön banan smakar strävt och beskt medans en brun banan är alldeles för slajmig och har konstig smak. Bananen bör inte användas för att stilla hungern i väntan på mat för den har en tendens att öka hungern. Bananen fungerar bäst enligt min mening som utfyllnad av frukosten om man inte känner sig tillräckligt mätt.
Man bör vara försiktig med att smakasätta vissa saker med banan för det kan ge en mystisk och inte allt för tillfredställande smak.
Banan smakar som allra bäst tillsammans med smält choklad eller eventuellt chkladsås och glass.
Hur man öppnar en banan kan diskuteras men det vanligaste sättet är att öppna den genom att dra i "pinnen" även om vissa föredrar att dra i "knoppen".
Banan håller längst om den förvaras i kylen och avskild från annan fruk.
Kommentarer
Postat av: Nina
Du e rolig du!! Tänk på vaniljyoghurten... Mmm med banan till...
Postat av: pappa
gäller beskrivningen en rak eller krokig banan, EU-standard eller inte????
Postat av: sardes
bananen är ett bär ^^
Postat av: sara
HAHAHAHAHA, vad av detta ?
Trackback