Surprise

Ni skulle sett min mammas min när hon insåg att det var jag som stod och ringde på dörren igårkväll. Obetalbar! Jag är alltså på visit i skåne för att hälsa på familjen och att gå på Evelinas tjejmiddag. Jag hade planerat en sovmorgon idag men lite innan åtta fick jag ett samtal om att jag måste ta mig till lund innan 11 och lämna grejor till min lillasyster. Men vad gör man inte för family?

Mitt rum är väldigt tomt och ödsligt, men jag tycker dock det är mysigt att vara här och mängden snö är mycket mera rimlig här nere. Men jag kommer nog hinna börja sakna Sthlm innan jag kommer tillbaka igen sent på söndagkväll.

Jag har inte sagt många ord idag

Den enda jag har pratat med var en snubbe på Trygghansa som jag ringde till. Eller ja, jag sa nog tack till killen i affären också när jag köpte mini-tomater men that's about it. När man inte pratar så hinner man göra och tänka desto mer. Tankarna har varit ALL over the place och jag har hunnit med en hel del. Varit och tränat, betalat räkningar, suttit vid datorn, tvätta, käkat skitgod lax med sallad som jag har lagat själv och nu är plugget och städningen i full gång. Snacka om effektiva-Hanna! Klapp på axeln..

I övrigt kan jag ju säga att det har varit en händelselös dag i dag om man tittar på vad som gör denna dagen är värd att komma ihåg. Men man måste ju ha denna sortens dagar också där man får gjort alla nödvändigheter och kan njuta mer andra dagar. Tycker ni inte? Nu ska jag i alla fall inte sitta här och filosofera mer utan fortsätta vara effektiv så kanske man hinner se en film ikväll också?

Lots of Love

Snabba Cash

Nu har jag sett filmen som hela sverige pratar om. Joel Kinnaman var såklart snygg som få, förutom när han saglade som en liten unge. Filmen var väl ganska så bra fast egentligen är det inte min typ av film. Jag är ingen gangstah om man säger så. Jag ryser i hela kroppen och mår dåligt när de slår på varandra. En (eller flera) våg av obehag sköljer genom mig när en snubbe tar en annan snubbes huvud och smäller in i en vägg gång, på gång, på gång. Fy fan säger jag bara. Sen konstaterade vi att denna JV (Kinnaman) tog en del väldigt dåliga beslut. Men man blir ju lite nyfiken på vad nästa film ska handla om. Jag överväger om jag ska läsa böckerna eller inte. Alla som har läst dom uton Joppi och Leo tycker ju att dom är bra. Ska man ge dem chans eller ska man strunta i det?

Nu ska jag finslipa lite på min uppgift till grupparbetet sen är det natti natti. Tack för denna helgen!


Ego?

När jag satte på TV:n för en stund sedan så fastnade jag vid "Hope For Haiti Now"-galan på trean. Fruktansvärda bilder, hemska historier och sorgliga låtar. Nu kommer bevistet på hur egoistisk jag är. Samtidigt som jag tittar på detta så funderar jag över på vad jag ska ha på mig ikväll och vad jag ska göra med håret. Det finns alltså människor som bregravs under hus i jordbävningar och jag oroar mig för vad jag ska ha på mig!? När jag väl insåg detta så kom jag i alla fall på att vara tacksam över att jag inte har större problem än så. För det har jag verkligen inte. Jag har det bra! Jag är tacksam för det..

(Åhhh, guuuud nu var Rober Pattinson också med.. Med skägg! Jaja, han är always sexy!)



Ser ni hur okänslig jag är? Kollar in Robert och gråter inte ens när jag ser bilderna. Vad har hänt med mig? Det är inte likt mig alls att inte bry mig mer än vad jag gör. Jag blir rädd för mig själv.


Fantastiskt

Det absolut bästa med att bo just här där jag bor är att det finns en grönsaksaffär precis vid tunnelbanan. Där kan man köpa 4 avaokado för 10 kr, minitomater 15 kr för två askar, vinduvor för 10 kr, melon för 7 kr kilot osv, osv.. Idag betalde jag 107,50 kr och fick: Tre bananer, sex päron, massor av clementiner, en låda plommon, en mago, en halv vattenmelon, ett ciabattabröd och mexikanska crackers. Fattar ni vad billigt det är? I love Hagis i Hagsätra :)

Det var bara sjukt

När jag var på gymmet idag så såg jag en sak som jag bara inte kunde acceptera. När jag sitter och tränar på en av maskinerna kommer en man och en kvinna in på gymmet. Mannen är tjock. Jag är inte den som dömer, jag var bara glad att han var på gymmet. Jag blev glad för jag trodde att han tänkte på sin hälsa och skulle börja träna. BUT! Yes, it's a BIG but. De tar sig bort mot ett av löpbanden och då ser jag det. Mannen har ju svarta jeans och sånna blå påsar utanpå sina ytterskor. Han skulle inte alls träna. Den feta mannen stod helt enkelt i 40 minuter och kollade på när hans normalviktiga fru gick på löpbandet. WHAT WAS THAT ABOUT?? 

Händelserik dag!

Vi hade en riktigt bra föreläsning om tyck- och yttrandefrihet. Gubben som höll i det var så mysig och lagom lättsam. Man kan tro att tre timmar skulle vara lite väl länge men det gick faktiskt fort.

Har också hunnit med att shoppa ett par tjusiga silvriga gympadojor och ett par jeans. När jag tillslut kom fram till Hagsätra och skulle gå in på ica och köpa mjölk så var det em massa människor framför affären. Då ligger det en snubbe i 40-års åldern på marken och skriker och tre vakter och ett butiksbiträda håller fast honom. Det första jag hör är "Jag är ingen mördare, jag slåss inte". Shiiiit, tänkte jag. Butiksbiträdet sa då att han hade sett honom slåss. Tre poliser kom sedan instörtande och fixade biffen. Det tog ett tag innan folkmassan upplöstes så jag fick gå till MatDax och köpa mjölk istället.

Kan tillägga att jag borde få pris för sämsta omelett-tillagare. Min blev en enda röra och ingenting som liknade en omelett, what so ever. Men den blev rätt god måste jag säga. Kan kanske få pris för att jag gör en god äggröra isället?

PUSS!

Jag är inget undantag..

Alla kvinnor/tjejer är väl lite småförälskade i honom för tillfället..


HEEEEEEEEEEEEEEET!!

Attans

Maria Ohlin är du en tankeläsare?

Min mycket kloka vän Maria (som för övrigt fyller år om fem min GRATTIS!) har just uppklarat något som jag har gått och funderat på sedan jag skrev det förra inlägget. Det var det här med dunjackor. Jag började fundera på om det var så jävla mycket bättre än päls. Det var det ju såklart inte. Vill ni veta hur det går till kan ni ju läsa Marias kommentar till förra inlägget. Nu blir det inga fler dunjackor för min del heller. Dags att komma på något nytt.

Min vän Mini ville såklart också kommentera om det förra inlägget och jag måste kontra. Nej, såklart att jag inte kan göra något åt att kvinnorna på Östermalm redan har pälsjackor. Jag kan ju inte ta pälsen och återuppliva djuret direkt. Men på något vis kanske man kan påverka så att de inte köper nya pälsar? Sen är det ju inte så att de djur som blir pälsar tex kaniner, minkar, björnar och rävar skulle behöva sätta livet till om det inte var för pälsen. Hur ofta käkar du björn liksom? (jag vet att det finns hobbyjägare och att vissa djur behövs skjutas av ibland så det behöver inte tas upp)

Usch, vad svårt det är att följa det man tror på och vill leva efter. Det är alltid saker man inte tänker på. Finns det någon guide man kan läsa som lär en att leva korrekt men samtidigt enkelt? Är det ens möjligt. Förmodligen inte. Antingen gör man det enkelt och skönt för sig och går emot det man tror på eller så bir livet dyrare och mer komplicerat. Det är inte lätt att vara guds bästa barn...

Seeing things for the first time

Hej på er. Har ni haft en bra dag? Det har jag! Vi hade introduktion inför första delkursen idag i skolan. Det kanske inte var jättekul men i varje fall lätt att ta sig genom. Efteråt mötte jag upp Johanna, Kicki och Tony och vi gick och fikade. Det blev en massa USA snack och det var jättemysigt. När jag kom hem hann jag knappt in genom dörren innan jag stack iväg igen för att träna. Hann hem för att se Biggest Loser och nu är det dags för undanplockning i lägenheten och några avsnitt One Tree Hill. Så det var dagens uppdatering för de som är intresserade.

Nu går vi över till dagens funderingar. När man åker den röda linjen har var och varannan kvinna pälsjacka. Det är precis som att det är ett krav att alla kvinnor som bor på Östermalm måste äga minst en päls. Detta upprör mig och varje gång jag ser en får jag hejda mig från att ge kvinnan en smäll på käften. Visst, jackan är säkert varm och gosig men va fan, du kan hitta miljoner varma och mysiga jackor som inte är av päls. Det sorgliga är att jag inte kan göra någonting åt det what so ever. Eller kan jag? Ska jag trycka upp en passa posters och sätta upp på hela Östermalm? Ska jag rent av konfrontera kvinnorna? Vad finns der mer man kan göra? Får kanske googla det.

Stå på näsan

Jag börjar bli lite trött på att man håller på att sätta sig på rumpan varje gång men går utanför dörren. Isen som gömmer sig under snön är verkligen en fara för alla som försöker ta sig fram till fots. Japp, jag erkänner jag längtar till våren.

 

At Least We Had Good Intentions

Nu har jag varit Evelinas sambo i tre dygn. Det har varit väldigt trevligt måste jag säga. Jag är superglad att jag har fått börja umgås med henne igen. Man brukar ju säga att gammal kärlek aldrig rostar och vet ni vad? Det tror jag inte vänskap gör heller..

Igår var vi ute på Collage. Musiken var fett bra och det var allmänt roligt. Karlsson på taket kom och raggade på oss och vi råkade hamna i lång konversation med en kille från Egypten med ANINGEN bruna tänder. Jag gjorde också något som jag aldrig har gjort innan. Jag gav en kille mitt nummer bara för att JAG ville det. Helt orädd var jag väl inte med Evelina var en bra coach. Ska jag vara ärlig så bryr jag mig inte om han hör av sig eller inte. Jag är bara glad att jag vågade ta intiativet till att göra det. Ni fattar inte vilket framsteg det är för mig.

Nu blir det bara TV-tittande för mig och ladda inför morgondagens skoldag.

Puss på näsan!

Upprop

Nu är jag precis hemkommen ifrån mitt första besök på JMK. Tog mig lätt genom upprop, information och rundvandring. Det gavs inga direkta möjligheter för konversation men första intycket är i alla fall att det nog går en hel del trevliga människor i min klass. På måndag är det introduktion till studierna mellan 12 och 14.

Nu väntar jag på Evelina, hon ska nämligen vara min sambo i två dagar nu eftersom hennes riktiga sambo har dragit till skåne. Ska bli kul tycker jag! Idag ska vi träna och käka wokat. Kan det bli bättre?

Kan passa på att berätta om en komisk sak. På vägen hem till mig från tunnelbanestationen finns det en hundbajstolle. Den ser ut precis som en snopp i erekterat tillstånd. Man kan ju inte låta bli att skratta. Man kan ju undra om personen som äger hunden som lagt denna kladden bara är jävligt slarvig som inte plockar upp skiten eller om personen i fråga har lämnat den på grund av sitt artistiska utseende.

Hanna.

Påtår

Amen hej på dig!

Sitter hemma hos Evelina och dricker kaffe. Johan lagar mat till oss :) Dagen har varit väldigt bra tycker jag. Kom upp i tid och stack och tränade. Har också kollat vart JMK ligger så att jag inte ska gå vilse imorgon. Är nervös men jag vill helst inte tänka på det. Jag är rätt bra på att trycka det låångt bak i huvudet. Jag ska be min kära far att ringa mig imorgon bitti så jag inte försover mig. Det är man ju alltid lite nervös för. Sen påminnde Evelina mig om att jag måste komma på vad jag ska ha på mig. Man måste ju göra ett bra första intryck och då tror jag inte det är mjukisbyxor som gäller i alla fall.

Nu ska jag och Evelina gå och handla sallad så nu måste jag sluta pladdra om detta!
Puss


ORKA!?

Jag har precis skrivit en skitlångt inlägg så bara försvinner hela skiten. Fan. Jag tänker inte skriva om det just nu så ni får hålla tillgodo med en bild på mig :P


I Love It!

Godmorgon alla ni som är sjusovare som jag. Förresten någon av er smarta som läser min blogg kan väl berätta för mig varför det heter SJUsovare? Är det att man sover minst sju timmar? Att man sover längre än till klockan sju? Eller finns det en annan logisk förklaring? Oavsett vad så kan jag informera att kom hem klockan halv 4 inatt men var inte ett dugg trött så jag kollade på 90210-avsnitt till klockan fem. Detta är inte en hållbar utveckling av mina sovvanor. Ska verkligen försöka styra upp detta den kommande veckan! En vecka som ska inehålla tillräckligt med sömn, massor av träning och förbannat god mat som jag ska LAGA! Hihi..

Kvällen igår var superb ska ni veta. Efter en ganska så god pastasallad och massa snack här hemma hos mig så tog vi en taxi till ambassadeur där vi dansade hela natten. Bra musik, sköna skor och härligt sällskap gjorde att kunde inte bli annat än en bra kväll.

Nu ska Hanna Andersson städa undan i sin lägenhet så att den är i visningsbart skick när Sabina kommer hit idag. Det är helt fantastiskt att så pass många av mina vänner bor just här så jag kan träffa dem whenever I want to :) Önskar såklart att jag kunde flytta upp ALLA jag känner och tycker om hit nu på momangen. Jag får väl börja bearbeta dem, haha.

Get on with it.

Let's Dance?

Fy vad jag fryser. Usch.

Christian kom hit igår. På kvällen var vi på söder och spelade biljard med Jopp&Leo och Kicki&Putte. Det är ju inte vad jag är bäst på kanske men va fan, det var rätt kul i alla fall! Christian skulle egentligen åkt hem i morse men Jives buss hade fått köldskador så den startade inte förrän vid middag så vi hann gå och se Avatar också.

Måste lägga fram vad jag tyckte om denna filmen. Mot all förmodan så tyckte jag att det var en riktigt bra film. Jag gillade storyn, GRAFIKEN och han som spelade huvudrollen var ju jättesnygg. Lyckades till och med gråta två ggr under filmen. Det var verkligen inte heller vad jag hade väntat mig. Men jag är ju en känslig person och extra känslig är jag när människorna förstör allt vackert. För vackert var det! Hade jag kunnat bestämma hade jag velat var en av Navi människorna på planeten Pandora. Allt var så vackert, mystiskt, spännande och oförstört. Precis som jag vill ha det.

Over and out

Godmorgon alla glada!

Gött det var att vakna upp ensam i sin härliga lägenhet. Sitter nu och käkar frukost med MTV i bakgrunden. Har dock glömt att sätta på kaffe. Är inte van vid att göra det på morgonen.

Nu är det Westlife på tv. Vad ska man tycka om deras comeback? Det verkar ha gått bättre för dem än för BSB i alla fall. Jag funderar lite på vad man ska kalla dom nu när man uppenbarligen inte kan kalla dom boyband mer. BSB får ju seriöst fundera på att bra namn. Jag menar Backstreet BOYS. Dom är definitivt inga boys mer.

Personligen kan jag inte låta bli att gilla både BSB och Westlife. Dom påminner mig om alla "roliga timmar" man hade på låg- och mellanstadiet. Jag och mamma var riktiga boyband-lovers på den tiden. Vi har till och med sett Backstreet Boys in consert. Skandinavium 1999. Det ni, det var en konsert som heter duga. Caramell var förband. Kommer ni ihåg? "Om du var min, du var min. Du var bara min och jag va din, jag va din."

Nu har jag inte tid till detta mer, ska träffa Christian inne i stan.

Kram på er <3

All done! Almost

Nu har vi målat, borrat, spikat, mätt, städat, packat upp, handlat massor på IKEA och andra ställen. Nu är det nästan helt färdigt. Håller på att måla listerna i hallen och jag ska försöka få tag på två ramar som passar till mina Laleh-posters, sen skulle jag vilja säga att jag är helt klar. Jag är såå nöjd. Kommer att trivas här, utan tvekan.

Det enda jag inte gillar med sthlm för tillfället är kylan. Fy bubblan vad kallt det är! Men hela Sverige är ju kallt och vitt så det får jag leva med. Måste dock erkänna att jag längtar efter att kunna gå på långa härliga promenader i vårsolen. Men tids nog ska jag nog få göra det med.

Nu ska jag måla det andra lagret på mina lister.

Hörs snart!

Gott Nytt År!

Skånetösen har blivit stockholmsbrutta och hon hat tänkt att börja blogga igen. Det kommer att handla om allt och ingent, om livet i huvudstaden, kulturkrockarna, plugg på JMK, ja allt möjligt smått och gott.

Har precis vaknat (i stort sett) efter att ha sovit hemma hos Johanna och Leo. Rasmus och Maria är också här och vi hade en väldigt trevlig kväll tillsammans igår. Jag har fina vänner ska ni veta!

Nu hoppas jag på att det blir frukost snart! Jag är döhungig..

Vi hörs snart igen, då blir det uppdatering och ny banner!
Puss!