Svaren så gott det går

1. Jag tjänar 3 öre per sekund.

2. I en normalstor container 6,1x2,3x2,2 m rymmer det 31 kubikmeter. Om man staplar encentarna i fint så kommer dessa fyrtio miljoner mynt att ta upp 22,5 kubikmeter. Vi får alltså plats att simma runt i vår förmögenhet i denna container.

3. Har haft faktiskt gjort så gott jag har kunnat men jag vet inte hur mycket man kan lika på mina källor i detta fallet. Dessa är i alla fall svaren jag jag har har hittat:

Varför ska man inte spilla ut salt? Jo, för att förr var salt en dyr importvara och väldigt slöseri om man bara hällde ut den.

Varför ska man inte gå under en stege? Någon som står på stegen kan ju tappa något på dig eller om stegen början kasa är det inte så kul att vara under den. Detta kanske hände någon stackare förr i världen och tyckte sedan att gå under stegar var väldigt olycksamt.

Varför får man sju års olycka om man tar sönder en spegel? Speglar var också en dyr importvara förr och du kanske behövde leva snålt i sju år för att ha råd med en ny?

Varför ska man inte lägga nycklarna på bordet? Jag har faktiskt hittat två svar på detta och det ena var att nycklar är viktiga ting som skyddar dig eller saker du är rädd om eller hemligeter. Någon med långa fingrar kan lätt få tag på nycklarna om de ligger öppet på bordet. Här tolkar jag det som att det är inte bordet i sig utan mer att du ska hålla nycklarna nära dig så att ingen annan kan få tag på dem. Den andra anledningen som jag hittade var att på lite lyxigare hotell hade "flickorna som stod för underhållningen" egna rum i hotellet och för att bjuda in en man lade hon nycklarna på bordet och sånt ska ju inte fina flickor och pojkar hålla på med så då blev det fört fult att göra så den övergick det till att betyda otur.

Varför betyder svarta katter otur? När pesten härjade i Europa trodde man att katterna var djävulens djur och bar på smittona. Färgen svart förknippades extra mycket med den onda sidan. Man gjorde misstaget att skjuta så många katter som möjligt och då kunde de riktiga smittbärarna, råttorna, springa rätt fritt på gatorna.

Sist men inte minst Fredagen den 13. Otursdag? Fredag förknippas med Frej och Freja, fruktbarhetsgudarna. Fullmånen infaller den 13 dagen. Månen och stjärntecknet kräftan är väldigt feminina och månen står för fruktbarhet och graviditet. Alltså blev denna fredag i November förknippad med syndiga aktiviter och såsmåningom otur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback